Objavljeno: 11.6.2009

SiOL-ov julijski preblisk

Pri SiOL-u so za 1. julij napovedali spremembo programskih paketov za storitve IP-televizije SiOL TV. Javnost in nekateri mediji so že pred spremembo izrazili večje nezadovoljstvo, saj bodo pri SiOL-u nekatere pakete okrnili (programov bo manj), spet druge podražili. V SiOL-u odgovarjajo, da aktualno veljaven poslovni model potrebuje prilagoditve, saj bodo le-tako lahko dosegali pričakovane donose in poravnali apetite lastnikov televizijskih kanalov.

Junija lahko vsi uporabniki SiOL-ove TV gledajo vse nove programe (da, v programsko shemo so dodali nekaj privlačnih programov) z vsemi vključenimi vsebinami po nespremenjeni ceni. S prvim julijem pa bodo uporabniki, ki do 30. junija ne bodo izbrali drugačnega paketa, samodejno postali naročniki novih programskih paketov po veljavnem ceniku. V primeru paketa Trio s polno programsko shemo bo to programski paket Mega po ceni 42 EUR mesečno ter dodatek HBO premijske vsebine po promocijski ceni 3 EUR na mesec (velja le do konca decembra letos).

Naročniki storitev SiOL TV iz osnovnega paketa Trio bodo ob prehodu na cenovno enakovreden paket (30€/mesec) izgubili možnost gledanja 16 po mnenju ponudnika manj gledanih programov, polna programska shema pa bo veljala desetaka več kot doslej.

Spremenjena ponudba SiOL-ove TV bo vidna le ob uporabi vmesnika SiOL TV plus, tega pa imajo na voljo le uporabniki z opremo TV komunikator Sagem, saj je starejši Amino ne podpira. SiOL bo uporabnikom Amina do 1. oktobra omogočil nakup Sagema po promocijski ceni 1 evro – ob hkratni vezavi za 24 mesecev. Dodatna težava tiči v dejstvu, da kombinacija komunikatorja Sagem in vmesnika SiOL TV plus med uporabniki ni dobro sprejeta, saj deluje bistveno počasneje od starejših rešitev, že tako opazen zamik pri spremljanju programa IP-televizije pa je zahvaljujoč počasnemu vmesniku še daljši. So pa omenjene kombinacije po vsej verjetnosti veseli na komercialnih tv postajah, saj bo zaradi okornosti vmesnika divjega preklapljanja postaj s strani uporabnikov med reklamnimi bloki bržkone manj.

SiOL-ove spremembe s hkratnimi podražitvami bodo še najbolj prizadele uporabnike z daljšimi roki vezave, saj se bo nekaterim naročnikom po prvojulijski spremembi podrl njihov »poslovni model«.

www.siol.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji