Objavljeno: 1.4.2009

Siol ponovno v napad

Telekom je včeraj predstavil nekaj novosti, ki so jih že danes deležni uporabniki SiOLa.

Najprej pade v oči, da se je podjetje mati po novem ponovno odločilo, da je blagovna znamka SiOL tista, na katero bodo stavili, medtem ko bo blagovna znamka Telekom nekoliko bolj v ozadju. V ta namen so celo nekoliko osvežili logotip SiOL. Zanimivo, kajti to je popolnoma nasprotno, kar smo poslušali pred nekaj leti, ko je bilo kot ključna sprememba predstavljeno poudarjanje celovite korporacije Telekom. Res pa je, da se je takrat Telekom, kot celoto, poskušalo prodati najboljšemu ponudniku…

Od tehničnih novosti je bil predstavljen prenovljen in poenostavljen portal storitve.siol.net (med drugim tam po novem sedi dvojčica DURSove virtualne pomočnice Vide…) in nova storitev SiOL Začetek, v kateri bodo manj tehničnim uporabnikom pomagali tudi z izobraževanjem ob priklopu. Vsekakor pohvalno, glede na stanje, ki trenutno vlada med internetnimi ponudniki, ki uporabnika le fizično priklopijo in odbrzijo. Priklop naj bi bil od sedaj izveden v desetih dnevih, medtem ko je sedaj v (do) 28 dneh.

Novost je tudi poenostavljena ponudba, ki bo po novem sestavljena le iz treh paketov, medtem ko so se uporabniki v dosedanji precej zapleteni ponudbi pogosto izgubili. Mimogrede, TV program visoke ločljivosti še vedno ostaja le eden, čeprav jih bo v kratkem na voljo še pet, vendar z dodatno naročnino. Na voljo bodo le uporabnikom na optičnih povezavah.

Glede na to, da je slaba kakovost slike SiOL TV na današnjih velikih televizorjih LCD in plazma že kar hud minus za uporabnika (to še posebej velja v primerjavi s konkurenco), nas je zanimalo, ali bodo morda zvišali bitno širino videa, ki ga »dostavljajo« v domove uporabnikov. Odgovor je bil nekoliko neodločen, vsekakor pa je bilo zaključeno, da »brez stiskanja signala vsekakor ne bo šlo«. Kljub temu, da pri konkurenci gre. Podoben je bil odgovor glede omrežnega snemalnika, ki ostaja v testni fazi in deluje le na nekaterih slovenskih programih in še to ne v celoti. Medtem ko konkurenca ponuja omrežno snemanje prav vseh programov, tudi tujih. Še vprašanje glede trenutnih vmesnikov STB Sagem, ki so med uporabniki na forumih postali že legendarni glede svoje počasnosti (tudi v Monitorju smo ga ocenili kot takega) – trenutno menda na tržišču ni moč dobiti nič hitrejšega in hkrati združljivega z uporabljeno programsko opremo.

Sicer pa SiOL letos ponovno meri na 50% tržni delež, ki so ga v prvih nekaj mesecih letošnjega leta izgubili. Tudi z nadaljevanjem možnosti res zelo ugodnih obročnih nakupov prenosnih računalnikov.

www.siol.net

storitve.siol.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji