Objavljeno: 18.9.2003

Siol ponudil satelitsko TV preko ADSL

SiOL bo od 22. septembra naprej naročnikom storitve ADSL z območja Ljubljane ponudil možnost gledanja več kot 110 televizijskih programov preko internetne povezave ADSL. Sistem obenem omogoča tudi brskanje po spletu in uporabo elektronske pošte s pomočjo brezžične tipkovnice.

SiOL TV, kot se bo storitev imenovala, omogoča gledanje televizije tako, da na priključek ADSL priklopimo dodatni dekodirnik signala, ki sliko prikaže na televizorju. Dekodirnik zahteva prenos podatkov s hitrostjo vsaj 4 Mb/s, Siolovi kodirniki pa zagotavljajo signal v kakovosti DVD s tehniko multicast oziroma prenos na več priključkov hkrati. Mesečna naročnina bo 3100 tolarjev, tipkovnica za uporabo elektronske pošte in spleta pa bosta naročnike stala 18 tisočakov. Trenutno bo storitev na voljo le v Ljubljani z širšo okolico do Kamnika in Vrhnike, sistem pa ima zmogljivost oskrbovati 10.000 uporabnikov - do konca leta pričakujejo 1000 uporabnikov in širitev tudi v Maribor in druga slovenska mesta, drugo leto pa še 5000 novih naročnikov. Dirketor podjetja, Miran Kramberger, je na predstavitvi poudaril, da je SiOL TV za podjetje zelo pomembna storitev, ki bo v prihodnje na pomenu zgolj še pridobila - pričakujejo, da bodo prihodki od prodaje te storitve kar tretjina vseh Siolovih prihodkov.

Poleg prenosa televizije so pri Siolu predstavili tudi sistem, ki zagotavlja uporabnikom storitev družbe Siol popolnoma elektronsko poslovanje s podjetje in izbiranje ter naročanje novih storitev, plačevanje računov in še kaj.

www.siol.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji