Objavljeno: 20.3.2006

Sistem Activa se prilagaja sprejemu pametnih kartic

Sistem Activa, največji sistem za plačilne kartice v Sloveniji, je začel s projektom obsežne nadgradnje POS terminalov v Sloveniji, kar narekujejo poostreni procesi varnosti poslovanja s plačilnimi karticami, omogočanja sprejema pametnih kartic, standardizacije, ki jo zahtevata sistema MasterCard in Visa, ter obveznosti v zvezi z uvajanjem enotnega evropskega plačilnega okolja SEPA. Hkrati bodo v sistemu Activa celotno mrežo prilagodili tudi na uvedbo evra, tako da bo ob prehodu na novo valuto 1.1.2007 poslovanje teklo nemoteno.

"V sistemu Activa posebno pozornost namenjamo uvajanju najsodobnejših standardov, ki veljajo na področju kartičnega poslovanja v svetu, s posebnim poudarkom na varnosti in zaupnosti kot najpomembnejših dejavnikih bančnega poslovanja," je povedal Primož Patru, vodja oddelka kartičnega poslovanja sistema Activa. "Najvišjo raven varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami zagotavljajo pametne kartice z vgrajenim čipom, zato smo začeli z nadgradnjo svoje POS-infrastrukture, ki bo omogočala sprejemanje pametnih kartic."

V bodoče bodo vse transakcije s pametno kartico, tudi s pametno kreditno kartico, na t. i. EMV POS-terminalih zaradi večje varnosti poslovanja zavarovane s PIN-kodo, kar predstavlja bistveno novost v primerjavi z današnjim poslovanjem. Uporaba PIN-kode namesto lastnoročnega podpisa bo tudi osebam s posebnimi potrebami in invalidom omogočila lažjo uporabo plačilnih kartic. PIN-tipkovnice so prilagojene standardom in opremljene tako, da je sredinska številka "5" na številčnici označena z reliefno piko, s čimer bo tudi slepim in slabovidnim omogočeno rokovanje z napravo.

www.activa.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji