Objavljeno: 22.4.2006

Skupina S&T zelo uspešna

Skupina S&T je lani dosegla 62-odstotno rast prihodkov v primerjavi z letom 2004. Skupna vrednost prihodkov od prodaje je znašala 355,7 milijona evrov, tolikšna rast pa je predvsem posledica povečanja prihodkov od prodaje storitev in programskih rešitev, ki je bila 54-odstotna.

Dobiček S&T je v lanskem letu brez obresti in davkov znašal 8,5 milijona evrov, kar v primerjavi z letom 2004 predstavlja 66-odstotno rast. Pri poslovnem izidu iz poslovanja pred amortizacijo pa je skupina zabeležila 73-odstotno povečanje na 14,5 milijona evrov. Delnica, ki kotira na Dunajski borzi, je narasla za 82 odstotkov.

Lanskoletni uspeh so zaznamovale priključitve avstrijskih podjetij Computacenter Austria in T-Systems DSS, ki sta S&T-ju omogočili doseči vodilni položaj na avstrijskem trgu. Priključili so tudi srbski SITO, hrvaški InfoNET projekt ter slovensko podjetje ITS. Skupina je lani prevzela tudi podjetje EFP, vodilnega ponudnika na področju svetovanja in nameščanja rešitev SAP.

V letu 2006 celotna skupina S&T pričakuje prihodke v višini 400 milijonov evrov ter 10 milijonov evrov dobička pred obrestmi in davki (EBIT).

www.snt.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji