Objavljeno: 19.6.2008

Skype 4.0 stavi na video

Skype je objavil novo beta različico odjemalca, ki stavi predvsem na izboljšave v video pogovorih. V različici Skype 4.0 je video precej bolj v ospredju, avtorji pa so se tudi odločili za novo organizacijo odjemalca, ki ima zdaj enotno okno in ne več ločena okna za rabo različnih delov programa. Skype 4.0 v ospredje tudi postavlja uporabnika, tudi tako da sodelujočim prikazuje večje fotografije uporabnikov, prijateljem lahko pokažemo pisno sporočilo ali pa jim ponudimo v predvajanje video pozdrav.

Korak naprej so naredili tudi za tehnično manj podkovane uporabnike, saj zna program zdaj samodejno ugotoviti optimalno nastavitev za internetno povezavo, detektirati zvočno in video opremo na računalniku ter se prilagajati spreminjajočim komunikacijskim razmeram. Pri video konferencah so še izboljšali kakovost, zlasti pri večjih ločljivostih in prepustnosti povezave. Povsem nov je celozaslonski način dela pri video konferencah.

Skype je sicer eden ed najbolj uspešnih spletnih servisov z več kot 309 milijoni registriranih uporabnikov. V najbolj zasedenih trenutkih gostuje tudi po 12 milijonov sočasnih uporabnikov, ki opravljajo zvočne in video povezave ali izmenjujejo trenutna sporočila. Odjemalec in osnovne storitve med uporabniki računalnikov še naprej ostajajo brezplačne, Skype pa trži napredne funkcije in zlasti možnost povezave telefonskih klicev v običajna telefonska omrežja.

Skype namerava programu do končne različice 4.0 dodajati še nove funkcionalnosti. V načrtih so integracija s spletno trgovino, svetovalna storitev Skype Prime, enostavnejša raba funkcije Skype Out, funkcija samodejnega ponovnega klicanja, prevezava klicev, video predstavitve in konferenčne funkcije ter tesna integracija s programom Microsoft Outlook.

http://www.skype.com/intl/en/download/skype/windows/beta/#panelPreset1

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji