Objavljeno: 7.5.2010

Skype ponuja cenejše telefonske klice, video kramljanje

Pri podjetju Skype so se odločili, da bodo še bolj spodbudili uporabnike k uporabi plačljivih storitev za klice v običajna telefonska omrežja. V skupno 170 državah sočasno uvajajo novo možnost mesečne naročnine, ki nudi tudi tja do 60% nižje stroške telefonskih pogovorov glede na dosedanjo storitev SkypeOut, pri kateri so uporabniki plačevali le dejansko porabljeni čas.

Nov sistem naročnin se začne že pri tako nizkih zneskih, kot je 0,89 evra na mesec, pri čemer so tarife samo 1 evro cent na minuto ne glede državo v katero kličemo. Analitiki to vidijo predvsem kot neposredni napad na telefonske družbe, ki nudijo v številnih primerih znatno višje zneske. Cenik sicer nudi precej različnih možnosti, od 60-minutne naročnine do takih brez omejitev, kupci pa lahko predplačajo 1, 3 ali 12 mesecev rabe, seveda z ustreznimi koristmi v smislu nižje cene.

Sočasno so pri Skypu predstavili beta različico nove storitve, ki omogoča vzpostavitev video povezav za pet sočasnih sogovornikov. Na začetku naj bi Skype to storitev ponujal brezplačno, vendar so napovedali, da bo kasneje plačljiva storitev, najbrž v kombinaciji s še nekaterimi zmožnostmi in ugodnostmi. Video kramljanje deluje sprva le na odjemalcih za računalnike PC, kasneje bo na voljo tudi za Mace.

http://www.skype.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji