Objavljeno: 10.3.2006

Skype s storitvami za mala podjetja

Skype je na CeBitu predstavil paket storitev za mala podjetja, imenovana Skype for Business. Skype for Business omogoča skupno rabo plačljivih storitev - vsak uslužbenec ima svoj uporabniški račun Skype, račun za dodatne storitve in obračun stroškov pa je navezan na enoten račun za celo podjetje.

Skype se je za ta korak odločil, ker je med 75 milijonov uporabnikov Skypa več kot 30 % poslovnih uporabnikov, pri čemer jih več kot polovica dela v podjetju z manj kot 10 zaposlenimi. Gre za uporabnike, ki so že do sedaj, vsak posamezno, uporabljali Skypeove dodatne storitve: 63 % Skype uporablja za mednarodne klice, kar 97 % poslovnih uporabnikov pa uporablja storitev Skype Out.

Skype je predstavil tudi orodja, ki omogočajo lažji nadzor uporabniških računov znotraj podjetja. Skype for Business Control Panel (nadgradnja storitve Skype Groups) je že od samega začetka na voljo v 18 jezikih (med njimi žal ni slovenščine). Omogoča preprost nadzor nad porabo posameznih uporabniških računov, kupovanje kreditov za plačljive storitve in porazdelitev kreditov oz. omejevanje porabe glede na posamezen uporabniški račun. Poseben poudarek so namenili samodejnemu delovanju: administrator nastavi set pravil, nato pa se pravice in omejitev porabe nastavljata samodejno glede na pravila.

Hkrati s Skypeovo predstavitvijo je Plantronics predstavil strojno opremo, namenjeno Skype telefoniji, s katero merijo prav na poslovne uporabnike. Prva v tej družini je slušalka Voyager 510 Bluetooth Headset, ki v navezi z računalnikom omogoča IP telefonijo, obenem pa deluje tudi kot GSM bluetooth slušalka, tako da lahko napravo uporabljamo tako za klice v mobilno omrežje kot tudi v omrežje Skype.

http://www.skype.biz

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji