Objavljeno: 12.3.2005

Slovenska podjetja na CeBitu

Na Cebitu letos sodelovalo devet slovenskih podjetij, večina izmed njih pa je že starih znancev na sejmu. Gama System je tako imelo kar dva razstavna prostora. Podjetje je kot partner sodelovalo v okviru Microsoftov predstavitve na sejmu, obenem pa so imeli ima še lasten razstavni prostor. Na CeBitu so premierno predstavili dva nova programska paketa, ki sta plod lastnega razvoja: Gama System eDocs je celovit sistemu za upravljanje in arhiviranje elektronskih dokumentov, Gama System Organizacija in kadri (HRM) pa je orodje za upravljanje s kadri. Podjetje svojo priložnost vidi prav v tem, da je večina dokumentov ustvarjena z Microsoftovimi orodji. Na sejmu bodo prikazali tudi povezljivost paketa eDocs s poslovnim paketom MBS Navision.

V okviru programa Microsoft Partner na CeBitu je nastopil tudi Hermes SoftLab. Prikazali so lastne rešitve na področjih bančništva, telekomunikacij in javne uprave. V živo so predstavili demo sistem za e-davke, obenem pa so predstavili tudi rešitev, ki ga uporablja Davčna uprava RS. Njihove rešitve s področja e-bančništva se uporabljajo v 17 bankah na področju jugovzhodne Evrope, poseben poudarek pa imajo na mobilnih rešitvah, ki so jih razvili v sodelovanju z mobilnimi operaterji na tem območju.

IPS je na sejmu predstavil omrežno opremo in opremo za telefonijo. Pri podjetju so na sejmu poseben poudarek namenili predstavitvi multiplekserja EMX, ki omogoča hkraten priklop 16 uporabnikov na eno bakreno parico, pri čemer ima vsak uporabnik dostop do storitev govorne telefonije, hkrati pa jim omogoča tudi širokopasovno povezavo. Sistem EMX je na voljo v treh konfiguracijah, vsi pa predstavljajo ugoden in hkrati zmogljiv način priklapljanja večjega števila uporabnikov na obstoječe telefonsko omrežje.

Podjetje Iskra Transmission je letos na sejmu sodelovalo drugič. Obiskovalci so na njihovem razstavnem prostoru lahko videli prenosno mikrovalovno radijsko opremo SparkWave, družino izdelkov SparkLight WDM za CWDM in DWDM povezave ter nadzorni sistem SparkView. Svetovno premiero bo na sejmu doživela nova generacija SDR radia SparkWave SDR, namenjena uporabi v zasebnih in javnih omrežjih.

Iskratel je na CeBitu prikazal dostopovno okolje SI2000 ipBAN. Z njimi obstoječim omrežjem povečajo propustnost in odpravljajo ozka grla. Operaterji lahko tako brez večjega vlaganja v omrežje obstoječo infrastrukturo uporabijo za ponujanje sodobnih podatkovnih, glasovnih in video storitev. Iskratel se letos na sejmu udejstvuje tudi s predavanji: njihovi sodelavci so v konferenčnem centru v okviru treh predavanj predstavili Iskratelove storitve s področja omrežne in telekomunikacijske opreme.

Podjetje SoftNet je na CeBitu predstavilo svoje storitve s področja IP telefonije in navideznih zasebnih omrežij. SRC.SI pa se je, podobno kot nekatera druga naša podjetja, na sejmu predstavil v okviru Microsoftovega razstavnega prostora. Na sejmu so se predstavili kot ponudnik vrhunskih rešitev za bančništvo, telekomunikacije, zdravstvo, trgovino in javno upravo. Z nastopom na CeBitu naj bi utrdili svoj položaj enega vodilnih sistemskih integratorjev v jugovzhodni Evropi.

Tipro je na CeBitu prisoten že nekaj let, letos pa so na sejmu predstavili novo družino tipkovnic Free+, ki imajo integriran zaslon, občutljiv na dotik. Tipkovnica je povsem programsko nastavljiva, njena zgradba pa je modularna, saj jo lahko nadgradimo s celo paleto dodatkov, kot so biometrični čitalci in čitalci za magnente kartice. Poleg novosti bodo predstavili tudi obstoječo paleto izdelkov, med katerimi so tipkovnice za sisteme POS, zdravstvo, blagajne...

XLAB je na sejmu predstavil lastne programske rešitve za vodenje sistema za podporo uporabnikom in programsko opremo za oddaljeni nadzor in upravljanje računalnika na daljavo ISL Light. Program podjetjem omogoča dostop do uporabnikov njihovih rešitev in pomoč pri nastavljanju ali vzpostavljanju sistema na daljavo.

http://www.cebit.de

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji