Objavljeno: 17.3.2007

Slovenska podjetja na CeBitu

Na sejmu CeBit sodelujejo tudi slovenska podjetja, ki s svojimi izdelki in storitvami ciljajo na mednarodne trge. Letos se je na sejmu predstavilo osem podjetij, od katerih je polovica tako ali drugače povezanih s Tehnološkim parkom Ljubljana. Svetovnemu trgu so se predstavila podjetja Gama System, XLAB, Iskratel, Iskra Sistemi, Globtel, IPS, Orfik in Tipro Keyboards.

Podjetje Gama System je se na sejmu predstavilo s produktno linijo podpore obvladovanju dokumentacije, ki obsega tri izdelke: sistem za upravljanje in arhiviranje elektronskih dokumentov Gama System eDocs; integracijo dokumentnega sistema z arhivskim pomnilniškim sistemom IBM TotalStorage DR550 (za kar Gama System d.o.o. pridobil pravico uporabljati logotip "Ready for IBM Tivoli Software") ali oboje v kombinaciji z namensko rešitvijo za arhiviranje elektronskih dokumentov, to je sistem za arhiviranje elektronskih dokumentov Gama System E-Arhiv. V Hannovru je podjetje predstavilo tudi dodatne programske pakete Gama System HRM Organizacija in kadri, Gama System Poslovni partnerji, Gama System Process Management, Gama System ISO 9001 Podpora sistemom vodenja (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001), Gama System Quality Reporting, Gama System BI - Poslovna inteligenca.

Podjetje XLAB se je obiskovalcem predstavilo z rešitvijo za dostop do oddaljenega računalnika - ISL AlwaysOn. Omenjeni dodatek k orodju za daljinski dostop do računalnikov ISL Light, je v času sejma prešel tudi v fazo beta testiranja. ISL Light omogoča upraviteljem pomoč oddaljeni stranki, tako da ta pogleda na njeno računalniško namizje, prevzame nadzor nad tipkovnico in miško, vseskozi pa se upravitelj in stranka pogovarjata preko integrirane tekstovne, zvočne (VoIP) in video komunikacije. ISL AlwaysOn ponuja še dodatno možnost in sicer, da upravitelj vzpostavi zaščiteno polno-funkcionalno sejo ISL Light brez strankine prisotnosti. Upravitelj bo med drugim pridobil večjo fleksibilnost pri dostopanju na strankin računalnik, lahko pa bo dostopal tudi na oddaljen strežnik. Pomembnejša novost rešitve ISL Light 3.0.3 je tudi njena združljivost z okoljem Windows Vista.

Iskratel je predstavil sojo ponudbo telekomunikacijskih izdelkov, v ospredju pa je nova modularna in razširljiva produktna linija Iskratel SI3000. Na ogled je bil celoten nabor gradnikov družine SI3000, kot so moduli xDSL, Fiber, POTS, WiMAX, dodani so tudi nekateri gradniki iz družine SI3000 MSCP, na primer Call Server (cPCI izvedba) in prehod Signaling&Media Gateway. Vsi našteti gradniki so na voljo v integrirani v ohišju MEA20 in kot takšni predstavljajo enovito rešitev, ki jo lahko ponudijo tudi najzahtevnejšim kupcem. Za popestritev so obiskovalcem na velikih zaslonih prikazali delovanje večpredstavnih rešitev SI3000 Multimedia Carrier Solution (SI3000 MCS) in SI3000 Multimedia Hospitality Solution (SI3000 MHS).

Družba Iskra Sistemi je na sejmu svojo predstavitev osredotočila na družino izdelkov za mikrovalovno brezžično povezavo dveh točk SparkWave. S pomočjo izdelkov SparkWave DRL GA lahko prenašajo protokol Ethernet s hitrostjo 36 Mb/s, SparkWave SDR pa omogoča prenos gigabitnega etherneta s propustnostjo tja do 520 Mb/s. Prikazan je bil tudi modul za brezžični prenos prek protokola WiMax (SparkMax) in nova generacija rešitev za prenos prek optičnih omrežij SparkLight SDR (5 Gb/s). Nova generacija nadzornega orodja SparkView omogoča centralni nadzor tako radijskih, kot optičnih povezav. Na tem področju je podjetje Iskra Sistemi celo edini proizvajalec v EU, ki nudi tovrstne rešitve.

http://www.gama-system.com

http://www.xlab.si

http://www.iskratel.si

http://www.iskrasistemi.si

http://www.globtel.si

http://www.ips.si

http://www.ips.si

http://www.orfik.si

http://www.tipro.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji