Objavljeno: 28.10.2013

Slovenski Databox je najboljši big data startup

 Databox, mobilna aplikacija za poslovno obveščanje(BI), je bila premierno predstavljena na tehnološki konferenci DEMO v Silicijevi Dolini, kjer je v svoji kategoriji prejela glavno nagrado.

 Databox, sicer izdelek slovenskega podjetja Zeppelin, je aplikacija, s katero lahko direktorji in menedžerji prek pametnega telefona dostopajo do ključnih podatkov o poslovanju, omogoča pa tudi hitro in enostavno povezovanje vseh kazalnikov poslovanja, njihovo obdelavo in prikaz v mobilni aplikaciji. Pri tem je ključno, da lahko uporabnik sam odloča, kateri kazalniki so zanj pomembni v procesu odločanja.

Vlada Petrović, vodja razvoja in soustanovitelj podjetja Zeppelin: “Sodobne analitične in BI rešitve sicer omogočajo širok in podroben pregled podatkov poslovanja, a ravno tu smo mi videli največjo pomanjkljivost; razvite so namreč bile za analitike in IT oddelke, ne pa za ljudi, ki dejansko vodijo posel in bolj potrebujejo pregled nad celotno sliko.”

Poleg tega je Databox ena prvih tovrstnih rešitev s t. i. “mobile-first” pristopom, torej narejena izključno za mobilne naprave. V zadnjih nekaj mesecih so delali z nekaj sto direktorji in menedžerji nekaterih velikih podjetij v Bostonu ter produkt skušali oblikovati skladno z njihovimi potrebami.

Podjetje Zeppelin ima trenutno sedež v Bostonu, razvojni oddelek pa na Ptuju, v prejšnjem letu pa je bilo sprejeto v enega najboljših podjetniških inkubatorjev na svetu, TechStars, ki v svoje vrste vsako leto sprejme zgolj odstotek najboljših med prijavljenimi projekti. Čeprav primarno zaposlujejo delovno silo iz Slovenije, pa so nedavno v svoje vrste privabili tudi nekdanjega Applovega direktorja divizije Apple Enterprise Chucka Goldmana.

Databox je trenutno na voljo samo za uporabnike iPhonov, s klasičnim modelom poslovnega najema, ki je odvisen od števila uporabnikov, prenosa podatkov in morebitnih dodatnih varnostnih funkcionalnosti za večja podjetja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji