Objavljeno: 18.5.2005

Slovenski Navision 4.0

Microsoft je na poslovnem dnevu v okviru NT konference uradno predstavil slovensko različico poslovnega informacijskega sistema Navision 4.0 v slovenskem jeziku. Nova različica prinaša številne novosti in prednosti, ki v poslovnih okoljih omogočajo učinkovitejše poslovanje in povečanje storilnosti. Navision 4.0 kot celovita rešitev ob upoštevanju slovenske in evropske zakonodaje ter v slovenskem jeziku predstavlja prilagodljivo podporo poslovanju malih in srednjih podjetij, javne uprave in zdravstvenih ter izobraževalnih ustanov.

Med prednostmi so povezovanje s programi zbirke Microsoft Office, boljša orodja za poslovno poročanje in grafični prikazi informacij ter nove funkcionalnosti za proizvodna podjetja.V Microsoftu so zmožnosti za izmenjavo podatkov prek besedilnih datotek nadgradili s celovitimi zmožnostmi za obvladovanje podatkov prek dokumentov XML, kar omogoča lažjo povezljivost z drugimi poslovnimi programi v podjetjih. S prenovljenim grafičnim vmesnikom in spletno različico odjemalca Navision povečuje učinkovitost zaposlenih in enostavnost upravljanja uporabniškega okolja.

Program z modulom za poslovne analize širi zmožnosti za obvladovanje finančnih informacij tudi na druga področja, saj podpira metodo uravnoteženih kazalnikov poslovanja. Podpira prečrpavanje podatkov in pripravo shem podatkov za podatkovna skladišča, rudarjenje po podatkih, spremljanje trendov in indikatorjev poslovanja ter samodejno pripravo, izdelavo in distribucijo poročil. Dodan je sistem samodejnih sporočil prek e-pošte za notranje in zunanje uporabnike, ki se sprožijo ob določenem času ali dogodku, na primer ob spremembi stanja terjatev določenemu kupcu ali padcu zalog v skladišču. Pregledovanje poročil je mogoče po različnih ravneh in postavkah, podobno kot v vrtilnih tabelah, uporabnikom pa so ob tem na voljo tudi grafični prikazi uspešnosti poslovanja.

Nadgrajeni so tudi moduli za podporo računovodstvu in proizvodnji. Izboljšave na področju računovodstva pomenijo bistveno bolj učinkovito delo zaposlenih, vgrajene zmožnosti za proizvodna podjetja pa pokrivajo večino potreb manjših proizvajalcev ter fazni pristop pri vpeljavi. Microsoft Navision 4.0 poleg podpore skladiščnemu poslovanju in logistiki ponuja funkcionalnosti za razvrščanje proizvodnje, obvladovanje terminskih planov in proizvodnih nalogov z osrednjimi informacijami o izdelkih in kupcih.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji