Objavljeno: 3.4.2000

Smart Com praznoval 10. obletnico delovanja

Smart Com, specializirano podjetje za telekomunikacijske in omrežne rešitve, je 1. aprila praznoval 10. obletnico delovanja. V desetih letih so povečali število zaposlenih s 3 na 73, s povprečno starostjo 33 let. 58 % prihodkov ustvarijo z vzpostavljanjem in vzdrževanjem prostranih omrežij (WAN), četrtino s krajevnimi omrežji (LAN) in 18 % z vzpostavljanjem dostopnih omrežij.

Podjetje je znano tudi po tem, da dobavlja in oddaja v najem omrežne kapacitete in opremo Telekomu Slovenije, ELES-u in Centru Vlade RS za informatiko, kar so tudi tri največja telekomunikacijska omrežja v Sloveniji. Poleg žičnih in optičnih zvez so letos vzpostavili tudi dve brezžični širokopasovni omrežji s tehnologijo razdeljenega frekvenčnega spektra v frekvenčnem območju 26-28 GHz in ju med seboj povezali z žičnimi zvezami, omrežji pa omogočata prenos do 10 Mb/s, razširljivo do 100 Mb/s.

Zaradi širjenja dejavnosti trenutno razmišljajo o dveh možnostih - o povezovanju z družabniki zunaj Slovenije in o sodelovanju z novim ponudnikom telekomunikacijskih storitev v Sloveniji.

http://www.smart-com.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji