Objavljeno: 11.11.2004

Smernice za bluetooth

Združenje Bluetooth Special Interest Group, ki bdi nad standardi na tem področju, je objavilo razvojno pot za naslednja tri leta. Na ta način želijo odgovoriti na kritike strokovne javnosti, ki je nekoč perspektivno tehnologijo v luči drugih brezžičnih tehnologij že začelo imenovati za poraženca. Da bi spodbudili nadaljnji interes in prodor na področja, kjer niso prisotni, pa bi lahko bili, so zato objavil nekaj korakov, ki jih bo standard bluetooth ubral v naslednjih letih.

Prva novost, ki bo nared še letos, bo specifikacija Bluetooth Version 2.0 z dodatkom EDR (Enhanced Data Rate), s čimer naj bi hitrost prenosa podatkov povečali z današnjih manj kot 1 Mb/s na okoli 3 Mb/s, hkrati pa bodo tudi zmanjšali porabo energije. Trije vodilni proizvajalci čipov so že napovedali podporo, prve izdelke pa lahko pričakujemo v naslednjih šestih do devetih mesecih.

V naslednjem letu naj bi sprejeli niz specifikacij, ki bodo učvrstile varnost in zasebnost podatkov prenesenih prek vmesnikov bluetooth. Še naprej pa bo eden od glavnih ciljev nadaljnje zmanjševanje porabe energije. V letu 2006 naj bi dokončali specifikacijo za večtočkovne prenose in prenos pretočnih zapisov, s čimer si obetajo predvsem vstop na področje zabavne elektronike. V istem letu naj bi tudi dodali možnost povečanega območja oddajanja, ki bo mogoče na razdaljah do 100 metrov.

http://www.bluetooth.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji