Objavljeno: 10.9.2008

Sony Alpha 900 s kar 24,6 milijoni pik

Sony je presenetil javnost z novim zrcalno-refleksnim fotoaparatom, ki premore tipalo Exmor s kar 24,6 milijoni pik. Novi model Alpha 900 je zaradi tega namenjen zlasti ljubiteljem fotografije, saj visoka ločljivost nudi enakovredno kakovost posnetkov, kot pri klasičnemu 35 mm filmu.

Za procesiranje velike količine podatkov služi novi, izboljšani dvojni procesorji BIONZ, ki nudi povrh vsega dvostopenjsko zmanjševanje šuma, ob tem pa je še vedno sposoben slikati do pet slik na sekundo v najvišji ločljivosti. Resnim ljubiteljem fotografiranja bo všeč optično iskalo s stekleno pentaprizmo, ki nudi izjemno svetlost in vidno polje, ki krije 100% slikovnega področja (full-frame) senzorja.

Hitro ostrenje zagotavlja novi 9-točkovni AF sistem, ki ga dopolnjuje 10 pomožnih ostritvenih točk za zaznavanje objektov. Izboljšano je zaznavanje neizostrenih delov slike za skrajšanje iskanja ostrine, tu pa je tudi posebni F2.8 senzor za izboljšano natančnost ostrenja z objektivi z zaslonko 2,8 in manj.

Alpha 900 je tudi prvi 'full-frame' fotoaparat na svetu, ki predstavlja funkcijo SteadyShot INSIDE. Gre za izboljšani optični sistem stabilizacije, ki nudi nudi do 4 korake korekcije tresenja z združljivimi objektivi in nudi še več ustvarjalnih možnosti, kadar snemamo s fotoaparatom v roki.

Posnetke lahko spremljamo na 7,6 cm velikem zaslonu LCD z ločljivostjo 921.000 pik, fotoaparat pa nudi široko izbiro možnosti za indeksni prikaz, ki poenostavlja izbiranje najboljših posnetkov ter RGB histogram in prikaz informacij o snemanju. S pritiskom na tipko lahko LCD zaslon preklopite na način Quick Navi, ki omogoča hitro nastavitev fotoaparata, ne da bi prekinili tok svoje ustvarjalnosti. Nova funkcija Intelligent Preview na zaslonu posnema učinek nastavitev White Balance, D Range Optimiser in stopnje osvetlitve, ne da bi dejansko posneli sliko.

Kot se spodobi za Sonyeve posnetke, lahko fotoaparat priključimo neposredno na televizor z visoko ločljivostjo, saj premore vmesnik HDMI. Ohišje novega fotoaparata je zelo čvrsto, v celoti iz aluminija in magnezijeve zlitine, za stabilizacijo slike pa si je mogoče dokupiti držalo VG-C90AM, ki ima povrh vsega ležišče za dva dodatna akumulatorja. Novi fotoaparata bo na voljo oktobra, tedaj pa bodo znane tudi cene.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji