Objavljeno: 18.7.2002

Sony Ericsson in Nokia predstavila nove barvne telefone

Medtem ko Japonci že več kot leto dni uporabljajo mobilno omrežje tretje generacije, imamo ostali na voljo zgolj en model mobilnega telefona z barvnim zaslonom, drugega pa naj bi dobili do konca meseca. Barvni zaslon je eden izmed osnovnih pogojev za večpredstavna sporočila MMS, ki naj bi popeljala industrijo mobilne telefonije iz rdečih številk. Vendar očitno šele naslednje leto. Dva izmed vodilnih proizvajalcev mobilnih telefonov, Nokia in Sony Ericsson sta nedavno predstavila nove modele z barvnimi zasloni, vendar bodo ti na voljo šele proti koncu leta.

Nokia je predstavila model 6610, ki je po videzu precej klasičen za Nokio, poleg barvnega zaslona pa ga odlikujejo podpora sprejemanju in pošiljanju MMS ter seveda paketnem prenosu podatkov GPRS. Telefon sodi v poslovni razred, tako da ne bo imel vgrajenega digitalnega fotoaparata ali podpore za javo kot prav tako barvna modela 7650 in 7210, ki bosta na voljo kmalu.

Pri Sony Ericssonu so predstavili tri modele za evropsko tržišče, od tega ima barven zaslon le T300, ki se uvršča v srednji razred, ki je še vedno namenjen mladim. Cenejši model T200 ima sicer črno bel zaslon, vendar prav tako podpira prejemanje in pošiljanje večpredstavnih sporočil MMS, poleg tega pa ga je mogoče uporabiti tudi za fotografiranje z dodatkom digitalnega fotoaparata. Prestižni model T600 pa je predvsem naslednik Ericssonovega T66, saj je njegova glavna odlika majhnost.

Med ostalimi pri nas prisotnimi večjimi proizvajalci mobilnih telefonov je edino še Motorola napovedala modele z barvnimi zasloni, vendar pa ni znano kdaj bodo prišli na tržišče. Kot vse kaže bodo večpredstavna sporočila MMS lahko pričela živeti šele naslednje leto, vendar bo potrebno veliko več kot le nekaj telefonov z barvnimi zasloni, da se bodo tudi prijela.

http://www.sonyericsson.com

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji