Objavljeno: 25.10.2003

Sony Ericsson P800 dobil naslednika

Po mnenju večine analitikov in tudi uporabnikov je trenutno najbolj izpopolnjen široko dostopen križanec med mobilnim telefonom in ročnim računalnikom Sony Ericssonov P800, a to se bo kmalu spremenilo, saj je podjetje napovedalo naslednika, poimenovanega P900.

Nov model bo imel podobno obliko kot predhodnik, vendar bo nekoliko manjši z enako velikim zaslonom, a z več, kar 65 tisoč barvami. Prav tako bo temeljil na operacijskem sistemu Symbian 7.0 z uporabniškim vmesnikom UIQ, kar pomeni, da bo mogoče uporabljati isto programsko opremo. Vgrajen bo fotoaparat, ki bo omogočal tudi snemanje kratkih video posnetkov in jih tudi pošiljati kot večpredstavna sporočila MMS. Razširjen bo tudi pomnilnik, iz 32 na 48 MB, priložena pa bo tudi pomnilniška kartica Memory Stick Duo. To je sicer nekoliko nenavadno, saj je Sony že pred nekaj meseci predstavil novo generacijo hitrejših kartic Memory Stick Duo Pro, ki so na voljo tudi z večjimi kapacitetami kot je 128 MB. Ta omejitev pri P900 ostaja.

Sicer bo P900 prav tako omogočal povezave preko vseh pogosto uporabljanih načinov (infrardeč vmesnik, bluetooth in USB), ne bo pa imel vgrajenega vmesnika WiFi. Med bistvenimi novostmi iz tega področja sta priložen spletni brskalnik Opera, ki ga je bilo pri P800 potrebno posebej dokupiti in predvsem možnost nadgrajevanja programske opreme preko mobilnega omrežja. To možnost zaenkrat ponujajo le križanci z Microsoftovim operacijskim sistemom Smartphone 2002.

Sony Ericsson P900 bo pri nas na voljo novembra, cena pa še ni določena, vendar bo najbrž podobna kot za P800, ki trenutno stane nekaj manj kot 220 tisočakov.

Poleg P900 je Sony Ericsson predstavil tudi aparat T630, ki je naslednik trenutno popularnega T610, predstavljenega pred nekaj meseci. Tudi pri slednjem je poglavitna sprememba v zaslonu, ki zmore prikazati 65 tisoč barv.

Sicer pa je nedavno podjetje Sony Ericsson predstavilo tudi poslovne rezultate, ki so prvič v nekajletni zgodovini združenega podjetja pokazali rast tržnega deleža in dejanski dobiček.

http://www.sonyericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji