Objavljeno: 11.10.2005

Sony Ericsson P990 je tu!

Sony je razgrnil tančice okoli svojega novega pametnega telefona, ki nosi oznako P990. Gre za naslednika priljubljenih telefonov P800, P900 in P910, ki so vsi po vrsti zasnovani na operacijskem sistemu Symbian in grafičnem vmesniku UIQ. Novi telefon prinaša številne izboljšave, tako v strojni, kot programski opremi. P990 namreč podpira povezavo prek omrežij UMTS, vključno s podporo za video konference. Povrh vsega je v telefon vgrajen sprejemnik za brezžična omrežja Wi-Fi, s čimer ga preprosto priključimo na internet, tam kjer je omrežje na voljo. Za pregled in delo s spletnimi stranmi skrbi nova različica brskalnika Opera 8, ki omogoča tudi delo v vodoravnem položaju zaslona.

S tem pa nabor novosti še ni končan. Vgrajen je digitalni fotoaparat z ločljivostjo dveh milijonov pik, samodejnim ostrenjem in digitalnim zumom, kar je znatna več, kot pri dosedanjih modelih (ločljivost VGA). Pri Sonyu so tudi spremenili položaj alfanumerične tipkovnice, ki je vgrajena v telefon. Namesto na vrtljivem pokrovu, se ta nahaja na telesu telefona, tako kot doslej pa jo lahko pokrijemo z numerično telefonsko številčnico. Za uporabnike je odslej na voljo več pomnilnika - kar 80 MB v osnovi, kar lahko razširimo kar do 4 GB z uporabo kartic Memory Stick Duo. P990 temelji na novi različici operacijskega sistema Symbian 9.1 in grafičnem vmesniku UIQ3, ki prinašata številne izboljšave. Povsem prenovljen je denimo program za sinhronizacijo podatkov z osebnimi računalniki, močno so predelali odjemalca za elektronsko pošto, novosti pa so program za navidezne povezave VPN in vgrajen protivirusni paket.

Kljub vsem novostim je Sony ohranil domala enake dimenzije ohišja in podoben videz, kot pri predhodnikih. Celota meri 114 x 57 x 25 mm in tehta 155 gramov, vključno z akumulatorjem. Sony bo začel s prodajo novega telefona šele v prvem četrtletju leta 2006. Precej bolj zgodaj kot doslej so ga predstavili predvsem za to, ker želijo razvijalcem omogočiti dovolj časa za razvoj zanimivih programov. Cena bo znana šele ob začetku prodaje.

http://www.sonyericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji