Objavljeno: 7.3.2002

Sony Ericsson se predstavi

Pol leta po pričetku obratovanja podjetja Sony Ericsson Communications, ki je od lastnikov prevzelo razvoj in predvsem trženje mobilnih telefonov, so v Evropi predstavili prve modele z novim logotipom. Doslej so sicer že poslali na tržišče nekaj aparatov, vendar so bili to še modeli, ki sta jih Sony in Ericsson razvila vsak zase pred združitvijo. Prvi predstavljen model, T68i, kot pove tudi že samo ime, tudi ne predstavlja revolucije, saj je identičen pri nas bojda že kar popularnem Ericssonu T68m. Osnovna prednost je vsekakor v barvnem zaslonu, pa tudi sicer omogoča aparat prav vse možnosti povezovanja z krajevnimi omrežji in internetom.

Preostala dva predstavljena modela, Z700 in P800 bosta na voljo jeseni, oba pa prav tako ponujata barvni zaslon in vse možnosti povezovanja. Z700 je namenjen predvsem mladim, saj med drugim omogoča igranje v javi spisanih iger, ki jih lahko nalagamo preko spleta. Vsebino kot so fotografije in igre bo priskrbel Sony Pictures, saj sta prvi dve igri na telefonu narejeni po filmih Možje v črnem in Charliejevi angelčki. P800 sodi med tako imenovane pametne telefone, ima pa tudi vgrajen digitalni fotoaparat, ki podpira ločljivost do 600x480 pik. Naprava ima 12 MB pomnilnika in temelji na operacijskem sistemu Symbian 7.0, poleg rokovnika in imenika pa ima tudi prednaložene programe za ogled in urejanje dokumentov narejenih v programih Microsoft Office. Majhen, priročen in zmogljiv je P800 trenutno najbolj dovršen in uporaben napovedan pametni telefon, kot tak pa predstavlja tudi resno konkurenco ročnim računalnikom.

Poleg novih telefonov je Sony Ericsson predstavil tudi nove dodatke, med katerimi posebej izstopa digitalni fotoaparat, ki ga preprosto priključimo na telefon, posnete fotografije pa si lahko ogledamo na zaslonu in jih pošiljamo preko interneta ali kot sporočila MMS. Pri Sony Ericssonu v bližnji prihodnosti največ stavijo na povezavo digitalne fotografije z mobilno telefonijo, saj predvidevajo, da bo večina uporabnikov navdušena nad preprostim fotografiranjem in pošiljanjem slik preko mobilnih telefonov, predvsem kot sporočila MMS.

http://www.sonyericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji