Objavljeno: 7.5.2011

Sony Ericsson Xperia Mini in Mini Pro

Sony Ericsson je predstavil dva nova pametna telefona, ki predstavljata najboljšo proizvajalčevo ponudbo med sistemi zasnovanimi na Google Androidu (Gingerbread, različica 2.3). Za razliko od trenutnega trenda med tovrstnimi telefoni zasloni tu niso velikanski, saj merijo po diagonali 3 palce (7,6 cm), zato pa so telefoni prijetno majhni in priročni (Mini denimo tehta le 94 gramov). Sony Ericsson velikost nadomešča z visoko kvaliteto zaslona Reality Display (320 x 480 pik) in tehnologijo Bravia Engine, ki med drugim omogoča snemanje in predvajanje video posnetkov z ločljivostjo 720p.

Za nemoteno delovanje skrbi zmogljivi procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 1 GHz, pomnilnik je v osnovi velik 320 MB, dodati pa je mogoče kartice microSD do velikosti 32 GB (priložena je kartica velikosti 2 GB). Vgrajen je fotoaparat z ločljivostjo 5 milijonov pik in bliskavico, za navigacijo pa je na voljo vmesnik GPS. Seveda ne manjkajo Wi-Fi, bluetooth in kot značilno za telefone tega proizvajalca, radijski sprejemnik.

Model Xperia Mini Pro so od navadnega Minija razlikuje po vgrajeni drsni tipkovnici, ki ima nekatere napredne funkcije, prvič prikazane na pametnem telefonu Xperia Pro. Med temi je funkcija Type & Send (natipkaj in pošlji), ki odpravlja potrebo po odpiranju ločenih aplikacij za posamezne tipe sporočil, pametna tipkovnica Smart Keyboard pa zažene funkcijo za samodejno popravljanje natipkanih besed takoj, ko jo uporabnik izvleče.

Sestavni del ponudbe je tudi odjemalec za družabno omrežje Facebook, ki bo kmalu na voljo za še več telefonov iz družine Xperia. Program omogoča takojšen dostop do Facebooka iz najpogosteje uporabljanih področij, kot so slikovna galerija, glasbeni predvajalnik, imenik in koledar. Tu je tudi namenska tipka 'Všeč mi je' za izmenjavo in pisanje komentarjev, ki sta lažja kot kadarkoli prej. Sony Ericsson Xperia Mini Pro in Xperia Mini bosta na izbranih trgih po celotnem svetu na voljo od tretjega četrtletja in to v štirih različnih barvah.

http://www.sonyericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji