Objavljeno: 16.7.2004

Sony Ericsson z novimi mobilnimi telefoni

Podjetje, ki je v skupni lasti družb Sony in Ericsson z novimi modeli napoveduje nov val mobilnih telefonov z vsem bolj bogatim naborom funkcij. Z novimi modeli naj bi pri Sony Ericssonu še spodbudili prodajo, ki je v zadnjih mesecih za družbo zelo spodbudna. Družba je letu dni povečala prodajo za 55% in dosegla nivo 1,98 milijarde dolarjev, prvič pa so zabeležili tudi dobiček v višini 110 milijonov dolarjev (lani skoraj enako visoka izguba).

Novi val mobilnih telefonov predstavljajo štirje novi modeli, ki stremijo predvsem po zahtevnejših uporabnikih. Prvi novosti sta modela S710a in Z500i, ki podpirata tako komunikacije GPRS kot tudi sodobnejši EDGE. Model S710a ima ohišje podolgovate oblike z velikim 2,3-palčnim zaslonom, glavna značilnost pa je brez dvoma vgrajeni digitalni fotoaparat z ločljivostjo 1,3 milijona pik in 8x digitalnim zumom. Nabor funkcij dopolnjujeta še podpora za kartice MemoryStick Duo in vmesnik bluetooth.

Druga novost je model Z500i, ki ima ohišje školjkaste oblike in zato v žepu zavzema zelo malo prostora. Vgrajen ima digitalni fotoaparat z ločljivostjo VGA, posebnost pa je način simultanega pogovarjanja s pritiskom na gumb (push to talk). Novost je tudi zaslon, ki zmore prikazati 65 tisoč barv, tisti na zunanji strani pa jih zna prikazati 4096 in služi kot digitalno kukalo za fotoaparat.

Tretja novost sodi v kategorijo tako imenovanih pametnih telefonov, ki združujejo funkcije ročni računalnik. Model P910 bo zamenjal dosedanji model P900, od tega pa se razlikuje predvsem po dveh lastnostih - osnovni pomnilnik je zdaj velik 64 MB (doslej 16 MB), bolj pomembna pa je vgrajena miniaturna alfanumerilčna tipkovnica, ki zamenjuje dosedanjo zaslonsko. Ta je vgrajena na notranjo stran pokrova, na katerem je sicer številčna telefona.

Zadnja novost je model K500, ki deluje v vseh treh frekvenčnih območjih, nudi barvni zaslon z ločljivostjo 128 x 160 pik meri pa le 10,2 x 4,6 x 1,4 cm in tehta 80 gramov. Vgrajen pa je digitalni fotoaparat z ločljivostjo 1,3 milijona pik in 4x digitalnim zumom. Vse novost bodo postopoma na voljo od jeseni.

http://www.sonyericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji