Objavljeno: 12.9.2003

Sony Ericsson z novimi telefoni

Proizvajalec mobilnih telefonov v lasti japonskega elektronskega konglomerata Sony in švedskega telekomunikacijskega podjetja Ericsson že od ustanovitve naprej niza skoraj same izgube in izgublja tržni delež. Kljub temu je vodstvo podjetja še zmerom odločeno, da se prične kosati z vodilno Nokio, kar mu na določenih področjih, predvsem pri najzmogljivejših aparatih kot je P800 tudi uspeva.

Nedavno so predstavili tri nove aparate za omrežja GSM, ki sodijo v nekoliko nižji cenovni razred, oznake pa so T230, Z200 in Z600. Vsi imajo barvne zaslone, T230 je namenjen predvsem mladim, medtem ko sta modela serije Z školjkaste oblike, ki je popularna predvsem v Aziji. Z600 ima vgrajen tudi digitalni fotoaparat.

Kljub temu analitiki nekoliko skeptično gledajo na Ericssonove nove modele, saj je njihova osnovna cena okrog 200 evrov, kar ni tako malo, sploh glede na dejstvo, da je Nokia predstavila poceni modele za okrog 75 evrov. Ti telefoni so namenjeni predvsem za nove trge kot so Rusija, Kitajska in Indija, kjer se pričakuje velika porast prodaje, vendar kaže, da bodo Sony Ericssonovi modeli dosegli več uspeha na zasičenih evropskih in ameriških trgih.

http://www.sonyericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji