Objavljeno: 25.6.2012

Sony in Google, drugi poizkus

Sony je začel sprejemati prednaročila za novo generacijo večpredstavnega predvajalnika na temelju platforme Google TV. Novi predvajalnik Sony NSZ-GS7, ki bo sredi julija mogoče kupiti tudi v Evropi za zmerno ceno 200 evrov, temelji na najnovejši različici operacijskega sistema Android, ponuja pa tudi obilico dodatnih programov optimiziranih za prikaz na televizorju, ki so dosegljivi prek trgovine Google Play.

Predvajalnik je iz stališča strojne opreme dokaj tipičen predstavnik, z vsemi potrebnimi dodatki (kabelski omrežni vmesnik, Wi-Fi, 2xUSB), posebnost pa sta HDMI izhod in predvsem vhod, na katerega lahko priključimo zunanjo napravo s TV programi, na primer internetni sprejemnik.

Največja posebnost je izredno ličen daljinski upravljavec, ki ima dve plati. Na prvi strani srečamo daljinec, ki je na prvi pogled podoben tistim za upravljanje televizorjev, tu pa je posebnost predvsem velika sledilna površina, s katero lahko v predvajalniku ukazujemo s kretnjami ali pa premikamo kazalec na zaslonu.

Če daljinec obrnemo, srečamo na drugi strani miniaturno alfanumerično tipkovnico, ki pride še kako prav pri rabi z vgrajenim spletnim brskalnikom (Chrome) in drugimi programi. Daljinec je s predvajalnikom povezan prek vmesnika bluteooth, med drugim pa vsebuje tudi žiroskop, tako da je povsem možno, da bodo razvijalci kasneje njegove zmožnosti izkoristili tudi za interaktivne igre.

Glavna atrakcija predvajalnika bodo najbrž aplikacije za Android, ki jih je že več kot 1.000, med njimi pa so tudi številni programi za pretočne servise, predvajanje lokalnih vsebin, dostop do spletnih storitev in obilica iger. Oktobra pride na vrsto še nekoliko zmogljivejša različica NSZ-GP9, ki bo imela vgrajen tudi predvajalnik za plošče Blu-ray, stala pa bo 300 evrov.

http://www.sony.com

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji