Objavljeno: 19.8.2000

Sony MultiScan W900 FD Tinitron

Sony je naredil prvi 24-palčni monitor s ploskim zaslonom. To zmore novi model MultiScan FW900, ki je narejen na podlagi tehnologije FD (Flat Display) Trinitron. Novi monitor ima zaslon s površino v razmerju 16:10, kar omogoča, da naenkrat na njem vidimo po dve strani velikosti A4, drugo ob drugi. S tem je namenjen predvsem profesionalni rabi, kot so grafično oblikovanje, CAD-CAM in obdelava videoposnetkov.

Novi monitor se lahko pohvali z dognano zunanjostjo, za katero so značilne mehke krivulje in obdelava v srebrni barvi. Spretno oblikovanje je omogočilo, da novinec na mizi zavzame celo manj prostora od tipičnega 21-palčnega monitorja. Glede na predhodnike je spremenjen tudi krmilni sistem, ki je zdaj lažji za uporabo, pa tudi natančnejši pri nastavitvah lastnosti slike. Zaslon premore reže s spremenljivo odprtino, ki segajo od 0,23 milimetra do 0,27 milimetra, s čimer so zagotovili svetlo in ostro sliko na vseh delih površine. S tehnologijo EFEAL (Extended Field Elliptical Aperture Lens) so inženirji uspeli narediti še manjše ovalne odprtine, ki zagotavljajo predvsem kakovostno sliko v vogalih zaslona. Monitor premore tudi sistem za samodejno uravnoteženje slike v odvisnosti od zemeljskih magnetnih polov.

Sony MultiScan FW900 ustreza standardu TCO 99 in zmore ločljivost 1920 × 1200 pik pri frekvenci osveževanja 98 Hz. Monitor premore dva ločena vhoda, ki omogočata prikaz slike z dveh ločenih računalnikov, med katerima preklapljamo s stikalom na prednji strani. Vgrajen je razdelilnik za vmesnike USB. Monitor bo na prodaj septembra, cena pa bo predvidoma 480.000 tolarjev brez davka.

http://www.sony-cp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji