Objavljeno: 7.11.2003

Sony načrtuje nove mobilne naprave

Sony je napovedal, da bo v prihodnjem letu predstavil nove mobilne naprave, ki združujejo zabavno elektroniko in računalniško tehnologijo. Prva napovedana novost je prenosna igralna konzola PSP, ki bo temeljila na nekaterih lastsnotih igralnih konzol Sony Playstation, po obliki in delovanju pa bo spominjala na Nintendov Game Boy oziroma Nokiin N-Gage.

Sony sicer še ni povsem definiral vseh funkcionalnosti in oblike naprave, ki bo na trgu še pred koncem leta 2004, vendar je že zdaj znano, da bo šlo za modularno večnamensko napravo. Osnova bo igralna konzola z velikim, 4,5-palčnim barvnim zaslonom, držalo in upravljalo pa se jo bo z obema rokama. Pri Sonyu so tudi potrdili, da bo imela naprava PSP telekomunikacijske zmožnosti, čeprav za zdaj ne govorijo o funkcionalnosti mobilne telefona. Pričakovati pa je mogoče da bo z raznimi dodatki PSP omogočal tudi druge večpredstavne funkcije.

Na isti tiskovni konferenci so pri Sonyu napovedali, da bodo ve letu 2004 predstavili tudi svoj digitalni predvajalnik, ki bo temeljil na vgrajenih diskih, zgledoval pa se bo na Apploev iPod. Tudi tu lahko pričakujemo niz različnih modelov, od katerih pa bo najcenejši stal komaj 60 dolarjev, kar je znatno manj, kot danes stanejo podobni predvajalniki (od 200 do 400 dolarjev).

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji