Objavljeno: 23.5.2003

Sony napovedal igralnik PlayStation Portable

Na sejmu zabavne elektronike E3 je Sony napovedal prenosni igralnik PlayStation Portable, ki bo na voljo konec leta in kani postati resen konkurent Nintendovem GameBoy Advance in prihajajočem Nokiinem N-Gage.

Čeprav pri Sonyju novega igralnika še niso pokazali, so navedli njegove tehnične specifikacije. Igre se bodo nahajale na novih optičnih nosilcih Universal Media Disc, ki imajo premer 60 milimetrov in zmogljivost 1,8 GB, nahajajo pa se v plastičnih nosilcih, podobno kot minidisk. Podobno kot pri GameBoyju tudi pri PlayStation Portable naj igre ne bi bile regijsko zaklenjene, čeprav je Sony znan po omejevanju trgov in postopnih predstavitvah izdelkov.

Procesor in grafika igralnika bosta zgrajena v 90-nanometrski tehnologiji, grafične zmogljivosti naprave pa naj bi znatno presegale prvi PlayStation. Zaslon bo imel diagonalo 4,5 palca in ločljivost 480 x 272 pik, kar obenem prinaša kinematografsko razmerje 16:9. Pomembna funkcija bo zagotovo tudi povezljivost in PlayStation Portable bo imel vgrajen hiter vmesnik USB 2.0, ki bo lahko igralnik povezoval z igralnikom PlayStation 2 in drugimi PlayStation Portable napravami.

Za shranjevanje podatkov in morebitne brezžične vmesnike pa bo na voljo razširitveno mesto za pomnilniške kartice MemoryStick. Podpora za bluetooth očitno ne bo vgrajena že v samo napravo, kar daje Nokiinem N-Gageu prednost bolj preprostega večigralskega načina.

Za igralnik pa so vsekakor najpomembnejša stvar igre in pri Sonyju so že napovedali veliko podporo razvijalcev iger za nov igralnik, hkrati pa so v ta namen osredotočili tudi veliko svojih kapacitet. Analitiki so povečini mnenja, da bo Sonyju skoraj zagotovo uspel predor s PlayStation Portable, vendar kljub temu čakajo kako se bodo stvari razpletle v naslednjem letu.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji