Objavljeno: 18.4.2012

Sony Nasne za domači center zabave

Sony je na Japonskem predstavil nov izdelek, ki služi kot centralni strežnik za domače digitalne vsebine in hkrati snemalnik digitalnih TV programov. Namenjen je predvsem uporabnikom, ki uporabljajo tudi druge Sonyeve izdelke, kot so igralna konzola PlayStation 3, prenosna konzola PlayStation Vita, računalniki VAIO, najnovejše tablice in telefoni Xperia. Vse te naprave lahko dostopajo do digitalnih vsebin, glasbe, filmov, fotografij in posnetih TV programov prek protokola DLNA.

Sony Nasne, kot se imenuje predvajalnik, je navzven videti kot nekakšna pomanjšana različica konzole PlayStation 3, vsebuje pa tipične vmesnike, ki jih srečamo pri drugih digitalnih predvajalnikih. Podatke lahko hranimo na vgrajenem disku velikosti 500 GB ali pa nanj priključimo zunanji disk prek vmesnika USB. Podatke lahko posreduje po ožičeni ali brezžični povezavi.

V primerjavi s podobnimi izdelki se Nasne razlikuje po vgrajenem sprejemniku za digitalno televizijo, tako zemeljsko kot satelitsko. S pomočjo programske opreme Torne lahko uporabnik prek kazala izbere programe, ki jih bo Nasne posnel in kasneje predvajal na ciljno napravo na pretočni način. Opcijsko lahko uporabnik posneto vsebino prenese na mobilno napravo in jo predvaja tudi, ko nima dostopa do domačega strežnika.

Nasne pride v prodajo sredi julija, sprva samo na Japonskem. Načrti za ostanek sveta še niso znani. Cena, ki preračunano znaša nekaj manj kot 160 Evrov, je primerljiva s podobnimi izdelki drugih proizvajalcev, ki pa so za kanček manj vpeti v Sonyeve izdelke kot Nasno.

http://www.sony.co.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji