Objavljeno: 1.3.2007

Sony povezuje internet in zabavno elektroniko

Sony je predstavil nov modul za svoje televizorje Bravia, ki omogoča neposreden dostop in prikaz internetnih vsebin na televizorju, brez uporabe dodatnih računalnikov. Hkrati so najavili tudi prve televizorje LCD z visoko ločljivostjo, ki imajo modul Bravia Internet Video Link (BIVL) vgrajen že v osnovi. Uporabniki teh naprav bodo lahko prek internetne povezave dostopali do digitalnih vsebin, ki jih bodo prispevale družbe AOL, Yahoo, Grouper, Sony Pictures Entertainment ter Sony BMG Music, kasneje pa naj bi se pridružili tudi drugi.

Modul BIVL omogoča predvajanje pretočnih video in glasbenih posnetkov, tudi tistih z najvišjo ločljivostjo, zanj pa bo treba odšteti okoli 300 dolarjev. Nova generacija televizorjev LCD, kot je Bravia KDL-46S3000 ima že predvidene vmesnike za priključitev modula, ki se sicer vgradi na zadnjo stran televizorja.

Druga novost pa omogoča povezavo med elementi zabavne elektronike v domačem okolju, kot so diskovni in DVD videorekordeji in računalniki prek poljubne internetne povezave. S pomočjo modula LocationFree Base Station LF-B20 in programske opreme LocationFree Player bo mogoče na osebnem računalniku na daljavo krmiliti naprave zabavne elektronike (na primer začeti snemanje oddaj) kot tudi predvajati posnetke, ki so na njih shranjeni. LocationFree Base Station omogoča prenos podatkov v zapisu MPEG4 AVC za čim bolj učinkovit izkoristek internetnih povezav. Sony bo programsko opremo LocationFre Player začel vgrajevati v vse svoje prenosnike od poletja dalje, program pa bo na voljo tudi za lastnike drugih prenosnikov.

Sony Bravia KDL-46S3000.

Modul za internetni dostop Bravia Internet Video Link.

Prek vmesnika LF-B20 je mogoče iz računalnika dostopati do vsebin v elementih zabavne elektronike.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji