Objavljeno: 27.8.2009

Sony predstavlja najzmogljivejši bralnik e-knjig

Vse kaže, da postajajo elektronski bralniki digitalnih knjig ena najbolj vročih naprav ta hip. Sony je tako v manj kot mesecu dnu predstavil že tretji, tokrat najzmogljivejši, bralnik z imenom Sony Reader Daily Edition, s katerim jasno ciljajo na glavnega tekmeca - Amazon Kindle. Bralnik ima večji, 7-palčni zaslon občutljiv na dotik, predvsem pa prvič pri Sonyu vgrajen vmesnik za omrežje 3G, kjer so združili moči z telekomunikacijskim podjetjem AT&T. Uporabniki bodo namreč lahko prek brezžičnega omrežja prenašali digitalne vsebine brez kakega posebnega osnovnega stroška ali naročniškega razmerja na omrežne storitve. Cena komunikacije bo sestavni del same elektronske knjige ali časopisa. To seveda za zdaj velja le za ZDA.

Kupci bralnika bodo lahko tako neposredno dostopali do kopice gradiva v Sonyevi digitalni knjigarni, ki so jo nedavno okrepili s skoraj milijonom brezplačnih knjig v javni lasti, ki jih je zagotovil Google. Sony si tudi prizadeva ponujati najbolj sveže uspešnice s ceno okoli 10 dolarjev na knjigo. Prednost pred tekmeci je podpora za nastajajoči standard elektronskih knjig ePub, obenem pa podpira prikaz gradiva v obliki PDF. Uporabniki lahko poleg omrežja 3G za nalaganje knji uporabijo tudi povezavo USB do domačega računalnika ali pomnilniške kartice. Vgrajen zaslon je dovolj velik, da Sony kot prvi ponuja možnost branja knjig tudi v vodoravnem položaju zaslona, kjer sta prikazani hkrati po dve strani besedila, tako pa lahko spremljamo od 30 do 35 vrstic na stran.

V ZDA bo za Sony Reader Daily Edition potrebno odšteti 399 dolarjev. Sony je že v začetku avgusta predstavil manjše modele Reader Touch Edition s 6-palčnim zaslonom in Reader Pocket Edition s 5-palčnim zaslonom, ki staneta 299 oziroma 199 dolarjev. Vsi modeli bodo v ZDA v prodaji že v začetku jeseni.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji