Objavljeno: 1.10.2004

Sony prenavlja prenosnike VAIO

Sony je predstavil nove prenosnike iz družine VAIO, ki nudijo visoko zmogljivost združeno s številnimi večpredstavnimi novostmi. Za poslovneže na poti je najbrž najbolj zanimiv model VAIO T1, ki tehta le 1,4 kg, vendar ima vgrajene številne elemente večjih sistemov. Računalnik poganja ultra varčni procesor Pentium M, vgrajeni nabor Centrino pa nudi brezžično komunikacijo 802.11 b/g. Na voljo je z DVD zapisovalnikov, za povezavo z napravami pa so tu dva vmesnika USB 2.0, firewire in reža za kartice Memory Stick Pro.

Posebnost je podpora za prostorski zvok Dolby in tehnologijo Dolby Headphones, ki omogoča poslušanje prostorskih učinkov tudi z navadnimi slušalkami. Za lažji dostop do večpredstavnih funkcij ima prenosnik na zunanji strani ohišja dodatne tipke, s katerimi lahko krmilimo predvajanje video posnetkov in glasbe MP3. Vgrajen je 10,6-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 768 pik, disk je velik 40 GB, pomnilnik pa v osnovi 512 MB. Vse za ceno v ZDA, ki se prične pri 2.000 dolarjih.

Za pristaše velikih zaslonov in visoke zmogljivosti je na voljo model VAIO A200, ki vsebuje med drugim DVD zapisovalnik s podporo za dvoslojne nosilce DVD+R DL. Računalnik je na voljo z 15,4-palčnim ali 17-palčnim zaslonom, grafiko pa poganjata procesorja ATU Radeon 9200 oziroma 9700. Wi-Fi in bluetooth 1.2 sta del osnovne opreme, pav tako najzmogljivejši procesorji in diski za prenosne računalnike. Sony za to družino prenosnikov ponuja posebno priklopno postajo, ki ima vgrajen dodatno TV sprejemnik, video kartico s podporo za strojno podprto kodiranje MPEG, zvočni oječevalnik in zmogljivejše zvočnike.

Nekje med obema doslej navedenima novostma je model VAIO S2, ki je namenjen poslovni rabi, a še vedno sodi med lažje modele. Zanj so značilni 13,3-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 800 pik, DVD zapisovalnik, procesorji s takti 2 GHz in pomnilnik velikosti do 1 GB. Zadnja novost je prenosnik VAIO B1, ki je najbolj klasičen od vseh, ima pa zmogljive procesorje, pomnilnik DDR s taktom 333 MHz, 14,1-palčni zaslon z ločljivostjo 1400 x 1050 pik, 60 GB disk in različen izbor optičnih enot.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji