Objavljeno: 21.9.2000

Sony prvi s prenosnikom, ki vsebuje procesor Transmeta

Področje prenosnih računalnikov je dobilo še enega ponudnika procesorjev. Japonska družba Sony je prva, ki je v svojem novem modelu VAIO PictureBook C1VN uporabila procesor Crusoe, ki ga proizvaja mlado podjetje Transmeta. Procesor deluje s hitrostjo 600 MHz, Sony pa ga uvršča nekako v isti razred kakor procesorje Intel Celeron in AMD K6-2, ki so uporabljeni v večini prenosnikov. VAIO C1VN naj bi bil naslednik dosedanjega modela PCG-C1XN, ki se odlikuje po zelo majhni velikosti in teži (manj od 1 kg), pa vendar vsebuje tipkovnico skoraj običajnih mer in zaslon z ločljivostjo 1024 × 600 pik.

Sonyjev prenosnik ima 128 MB pomnilnik, kar 12 GB disk, tako kakor doslej pa sta posebnosti vgrajena digitalna videokamera na zgornjem delu zaslona ter vmesnik i.Link za povezavo s kamkorderji in drugimi dodatnimi napravami. Prenosnik bo na voljo s sistemom Windows ME in zelo bogatim naborom dodatnih programov, kot so videourejevalnik, paket MS Word 2000, Adobe Photo Deluxe in drugi. V prodaji bo od oktobra, v ZDA pa bo stal 2300 dolarjev.

Sony je na Japonskem prikazal tudi zanimiv prototip prenosnika VAIO GT z več posebnostmi, kot so vrtljiv zaslon, ki prenosnik spremeni v peresnik, poleg tega pa ima ob strani vgrajeni pravcati digitalni fotoaparat z zmogljivim zumom.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji