Objavljeno: 27.7.2006

Sony tudi z zrcalno refleksnimi fotoaparati

S 15. avgustom na trg D-SLR fotoaparatov, kjer že leta kraljujeta Canon in Nikon, vstopa nov veliki igralec, Sony. Serijo so poimenovali Alpha, prvi model pa Alpha 100. Njegove odlike so tipalo ločljivosti 10,2 megapik, tehnologija proti tresenju Supersteady shot, in posebni protiprašni filtri. Novinarji smo si ga lahko premierno ogledali ta teden na ljubljanskem Rožniku in ga tudi na hitro preizkusili.

Pod blagovno znamko Alpha bo Sony proizvajal kompleten sistem dodatkov in objektivov za D-SLR fotoaparate. Poznavalci pravijo, da se je vodstvo Sony-ja za to odločilo zaradi uspeha njihove serije žepnih aparatov Cybershot, še bolj pa zaradi pričakovane rasti trga D-SLR-jev. Povpraševanje po naprednih kamerah naj bi letos namreč zraslo za krepkih 40 %.

Obenem se je Sony na potezo temeljito pripravil, saj cilja na ugled in zveste uporabnike modelov Konica Minolte, katere fotooddelek je skupaj s tehnologijo in bazo kupcev kupil leta 2003. Še več Sony je že leta znan izdelovalec kvalitetnih tipal CCD. Razveseljiva novica je, da bodo na fotoaparatih Alpha delovali tudi stari Minoltini dodatki, torej objektivi, bliskavice in drugo. Alpho 100 že preizkušamo v Monitorjevem laboratoriju.

www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji