Objavljeno: 3.5.2011

Sonye težave zaradi zlorabe se stopnjujejo

Pri Sonyu so približno teden dni po razkritju varnostne zlorabe osebnih podatkov v navezavi z omrežjem PlayStation Network nemudoma zaprli tudi dostop do sorodne spletne storitve Sony Online Entertainment. Med raziskavo vdora v omrežje PSN, ki je ogrozilo podatke skoraj 77 milijonov uporabnikov po celem svetu, so namreč ugotovili, da je najbrž prišlo do zlorabe tudi v primeru storitve POE, v okviru katere so gostovane nekatere izmed najbolj priljubljenih večuporabniških spletnih iger, kot so EverQuest, Star Wars Galaxies in Matrix Online.

Varnostni strokovnjaki družbe Sony zdaj trdijo, da so napadalci morda prišli do osebnih podatkov, kot so imena, naslovi, elektronski naslovi, datumi rojstva, uporabniška imena in celo gesla za dostop. Poleg tega naj bi bilo ogroženih okoli 12.700 kartic uporabnikov iz Nemčije, Avstrije, Nizozemske in Španije, pri katerih naj bi bile razkrite številke kartice in datumi veljavnosti, k sreči pa ne varnostne kode potrebne pri spletnih transakcijah. Podatki o karticah naj bi izhajali iz leta 2007 in niso del glavne baze podatkov o karticah.

Preiskava o zlorabah sicer še poteka in povsem možno je, da bodo pri Sonyu morda našli še nove posledice varnostnega vdora. Sony se je sicer svojim strankam uradno opravičil in ponudil asistenco tistim, ki bodo morali zaradi vdora menjati bančne kartice.

http://www.soe.com/securityupdate/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji