Objavljeno: 23.2.2010

Sonyev kompaktni DSLR, načrti za 3D

Sony je na sejmu PMA predstavil dva prototipa digitalnih fotoaparatov, ki nakazujeta prihodnost zrcalno-refleksnih fotoaparatov Alpha. Zanimiv je predvsem prototip doslej najbolj kompaktnega fotoaparata z izmenljivimi lečami, ki bo na trg prišel še v letošnjem letu. Fotoaparat je zasnovan na tipalu Examor APS-C (24 x 16 mm), s katerim bo Sony izzival fotoaparate tipa micro Four Thirds. Poleg slike je znanih zelo malo tehničnih podrobnosti, so pa pri Sonyu poudarili, da bo novinec znal snemati video posnetke z polno ločljivostjo HD. Najavljeni pa so trije objektivi posebej prirejeni za novinca.

Precej zanimanja je požel tudi drugi prototip, ki nakazuje naslednika danes priljubljenega osrednjega DSLR modela Alpha A700. Ta bo imel precej manjše ohišje, čeprav bo zadržal večino tehničnih lastnosti večjih modelov. Tudi tu je v ospredju izboljšana podpora za video posnetke v visoki ločljivosti. Ob novincu so prikazali tudi povsem nove teleobjektive (recimo Distagon T 24mm F2 ZA SSM).

Zanimiva pa je tudi novica, da se Sony kot kaže pripravlja za vstop na področje 3D fotografije, po vzoru lanskoletnega izdelka, ki ga je predstavil Fujifilm. Za zdaj še ni znano, kdaj bo novost na voljo, bo pa namenjena širokemu krogu potrošnikov.

Koncept kompaktnega fotoaparata DSLR.

Naslednik modela Alpha 700.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji