Objavljeno: 14.11.2003

Sonyev prenosni digitalni video predvajalnik

Podjetje Sony je predstavilo nov video predvajalnik, ki vsebino shranjuje na magnetnem disku. Novi napravi je ime VAIO PCVA-HVP20, ima pa vgrajen 20 GB velik disk in 3,5-palčni zaslon LCD z aktivno matriko. Za krmiljenje naprave so vgrajene posebna krmilna palica in tri tipke tik pod zaslonom. S tem so dosegli zelo majhne dimenzije, ki so blizu tistim pri glasbenih predvajalnikih. Celota meri 8,3 x 12 x 2,8 cm in tehta le 310 gramov.

Sony nov predvajalnik predstavlja predvsem kot dopolnilo svojim večpredstavno usmerjenim osebnim računalnikom in zlasti na njih nameščeni programski opremi GigaPocket. Ta omogoča snemanje video posnetkov, TV programov in prenos video posnetkov ustvarjenih z digitalnimi kamkorderji. Po novem lahko tako ustvarjene posnetke prenese tudi na digitalni predvajalnik prek vmesnika USB 2.0.

Predvajalnik lahko predvaja posnetke v zapisih MPEG1, MPEG2, program GigaPocket pa zna pretvarjati tudi zapise Windows Media Video in DV. V omenjenih zapisih lahko na disk spravimo do 31 ur video posnetkov, vgrajeni akumulator pa zagotavlja predvajanje za približno štiri ure. Škoda, da pri Sonyu niso omogočili tudi predvajanje glasbe, saj VAIO PCVA-HVP20 ne podpira posnetkov MP3, WMA ali AAC. Novi predvajalnik je že v prodaji na Japonskem za ceno okoli 450 dolarjev, za zdaj pa Sony nima načrtov, da bi ga prodajal tudi drugod.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji