Objavljeno: 30.6.2003

Sonyev prenosnik z vgrajenim TV sprejemnikom

Sony je predstavil prvi prenosni računalnik, ki ima poleg številnih zmogljivih lastnosti tudi vgrajen TV sprejemnik. Model Vaio PCG-GRT190G vsebuje sprejemnik Giga Pocket TV Tuner, poleg tega pa računalnik lahko igra tudi funkcijo digitalnega video rekorderja. Poleg tega ima prenosnik vgrajeno tudi video kartico, ki omogoča zajem analognih video signalov, tako da lahko nanj presnamemo posnetke iz kaset VHS in Hi 8.

Toda to še ni vse. Vaio PCG-GRT190G je obenem tudi prvi prenosnik, ki vsebuje zapisovalnik, na katerega lahko zapisujemo podatke po standardih DVD+RW in DVD-RW. Predvajanje video posnetkov pa pride do izraza tudi na račun tega, da ima prenosnik velik, kar 16,1-palčni zaslon LCD z ločljivostjo 1600 x 1200 pik. Za nameček ima prenosnik vgrajen zmogljive procesorje Pentium 4-m, različne kombinacije diskov in velikosti pomnilnikov, vmesnike i.Link (firewire) in USB 2.0 ter brezžične omrežne povezave. V ZDA bo stal najmanj 2.500 dolarjev, odvisno od konfiguracije.

Komur se zdi PCG-GRT190G vseeno prevelik prenosnik, Sony ponuja lahek, a zmogljiv model Vaio PCG-TR1A. Prenosnik je z 10,6 palčnim zaslonom le malo večji od tipične knjige, tehta pa le 1,4 kg. Kljub temu v kategorijo ultra lahkih prenosnikov prinaša novost - v ohišje ima namreč že vgrajeno kombinirano enoto CD-RW/DVD-ROM, s čimer je korak pred drugimi večpredstavnimi prenosnikih. Zasnovan je na ultra varčnem procesorju Pentium M s taktom 900 MHz, vsebuje pa tudi miniaturno video kamero, brezžični vmesnik 802.11b, vmesnike USB 2.0 in i-Link, podporo za kartice Memory Stick in celo podporo za prostorski zvok na slušalkah Dolby Headphone. Cene se v ZDA pričnejo pri 2.000 dolarjih.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji