Objavljeno: 28.6.2011

Sonyev ultra mobilni posebnež

Sony je na Evropskih trgih predstavil nov ultra lahek prenosnik Vaio Z, ki pa se od podobnih tekmecev razlikuje po zanimivi posebnosti - nanj lahko prek vmesnika LightPeak (Thunderbolt) priključimo posebno priklopno postajo z zmogljivejšo zunanjo grafiko.

Vaio Z je zanimiv že kot lahek prenosnik. Debel je le 16,65 mm in tehta komaj 1,2 kg (uporabili so menda celo ogljikova vlakna za zmanjšanje teže). Kljub temu premore 13,1-palčen zaslon z ločljivostjo kar 1600 x 900 pik, Intelov Sandy Bridge (Core i7), 8 GB RAM in 256 GB veliko pomnilniško enoto SSD. Seveda premore podporo za vse različice vmesnikov Bluetooth in Wi-Fi, pa vmesnik HDMI, USB 3.0 in režo za kartice 3G. Z enim polnjenjem akumulatorja doseže 7 ur neprekinjenega delovanja.

Toda kljub temu je resnična posebnost dodatna postaja z imenom Power Media Dock. Ta je ze računalnikom priključena prek vmesnika LightPeak (tako Sony imenuje vmesnik, ki ga pri Intelu in Applu imenujejo Thunderbolt), ki omogoča prenosa podatkov s hitrostjo 10 Gb/s (kadar ni v rabi, ga lahko uporabljamo kot dodatna vrata USB). Ta hitrost je dovolj, da so se denimo pri Sonyu odločili, da v priklopno postajo vgradijo zmogljivejšo grafiko - Radeon HD 6650M, medtem ko je v samem prenosniku v osnovi Intel HD 3000, ki zagotavlja manjšo porabo energije. S priklopom na Power Media Dock dobimo še zmožnost povezave na gigabitni ethernet, dodatne vmesnik USB 3.0 in enoto DVD/Blu-ray. Vaio Z bo v redni prodaji sredi poletja.

http://www.sony-europe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji