Objavljeno: 25.8.2011

Sonyeve foto in video novosti

Sony je na različnih koncih sveta sočasno predstavil kup novosti na področju digitalnih fotoaparatov in video kamer za zahtevnejše uporabnike. Prve novosti prihajajo iz družine digitalnih fotoaparatov Alpha, nosijo pa oznake SLT-A77 (Alpha 77) in SLT-A65 (Alpha 65). Gre za izboljšave dosedanjih modelov na temelju prosojnih ogledal (translucent mirror technology), izboljšave pa najdemo predvsem v novih tipalih in hitrejših procesorjih. Nova tipala Exmor APS HD nudijo ločljivost 24,3 milijonov pik, novost pa je tudi Tru-Finder, prvo kukalo ločljivosti XGA na temelju tehnologije OLED.

Hitrejši procesorji BIONZ omogočajo, da se Alpha 77 lahko pohvali z najhitrejšim neprekinjenim slikanjem na svetu - 12 slik na sekundo pri polni ločljivosti 24,3 milijonov pik in hkratnim samodejnim ostrenjem. Model Alpha 65 zmore prav tako zanimivih 10 slik na sekundo. Razlike med modeloma segajo tudi na področje sistema ostrenja (A77 ima 19 točk in 11 križnih tipal, A65 pa 15 točk in 3 križna tipala). Seveda oba ponujata možnost snemanja video posnetkov v polni ločljivosti HD. Model Alpha 77 ima izboljšano občutljivost med ISO 50 in 16.000. Večji model bo brez objektiva stal 1.400 dolarjev, manjši pa 900 dolarjev. V prodaji jih pričakujemo oktobra.

Novosti sta tudi modela NEX-7 in druga generacija modela NEX-5. Oba združujeta klasično obliko in moderne funkcije ob hkrati izredno trdnem in lahkem magnezijevem ohišju. NEX-7 ima precej skupnega z modelom Alpha-77, saj ima prav tako vgrajeno tipalo s 24,3 milijoni pik, kukalo OLED, pa tudi povsem ročen nadzor na delovanjem s pomočjo uporabniškega vmesnika TRINAVI. Sony je prenovil tudi cenejši model NEX-5N, ki prinaša izmenljive objektive, ločljivost 16,1 milijonov pik in predvsem večjo občutljivost (do ISO 25.600). Za telo brez objektivov bo pri NEX-7 potrebno odšteti 1.200 dolarjev, pri NEX-5N pa 600 dolarjev.

Zadnja novost pa je video kamera NEX-VG20, izboljšava dosedanjega modela NEX-VG10. Tu je prav tako uporabljena tehnologija prosojnih zrcal, ločljivost tipala je 16,1 milijonov pik, predvsem pa kamera podpira kakovostne posnetke v zapisu AVCHD 2.0 s gostoto zapisa tja do 28 Mb/s. Skratka pravcata video kamera za fotografske sladokusce.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji