Objavljeno: 24.8.2010

Sonyeve nove Alphe zmorejo polni HD

Sony je predstavil niz novih zrcalno refleksnih digitalnih fotoaparatov iz družine Alpha. Nova modela DSLR-A580 in DSLR-A560 premoreta tipali z 16,2 oziroma 14,2 milijoni pik, predvsem pa zmoreta snemati video posnetke v polni ločljivosti HD (1080p). Tipalom Exmor APS HD pomaga izboljšani procesor Bionz, aparata pa zmoreta tudi hitro slikanje fotografij s hitrostjo 7 slik na sekundo.

Med zanimivimi lastnostmi so samodejno ostrenje s 15 točami, dvojni način predogleda slike v živo, ročno preverjanje natančnega ostrenja s preklopom na povečavo podrobnosti, vrtljivi zaslon z diagonalo treh palcev in občutljivost ISO 25.600. Vključena sta tudi dva zanimiva načina snemanja: samodejna priprava posnetkov v tehniki HDR in panoramski način, ki zmore izdelati tudi fotografije v 3D tehniki. A580 bo na voljo oktobra za 900 evrov, A560 pa pride v začetku naslednjega leta s ceno, ki je 100 evrov nižja.

Sony je družino Alpha razširil še z modeloma SLT A55 in SLT A33. Oba fotoaparata uporabljata nov sistem Single Lens Translucent (SLT), ki temelji na fiksnem polprosojnem zrcalu. Tako zrcalo manjši del svetlobe uporablja za sistem AF, preostanek pa pošlje na tipalo CMOS. Rezultat je precej bolj učinkovit in hitrejši sistem samodejnega ostrenja, ki deluje tudi pri snemanju video posnetkov. Poleg tega aparata podpirata zelo hitro neprekinjeno slikanje z 10 slikami na sekundo.

Aparata imata enake ločljivosti kot A580 in A560 (torej 16,2 in 14,2 milijonov pik), podpirata HD video v polni ločljivosti, občutljivosti 12.800, večji model A55 pa ima vgrajen tudi sprejemnik GPS. Oba poznata tudi podporo za slike HDR in snemanje panoramskih 3D slik. Za zdaj so znane cene za ZDA, ki znašajo 750 oziroma 650 dolarjev, verjetno pa bo v Evropi cena enaka, le da bo pripisan evro.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji