Objavljeno: 3.7.2008

Sonyeve težave s posodobitvijo za PlayStation 3

Včerajšnje veselje ob objavi nove strojne kode (ang. firmware) za igralne konzole PlayStation 3 je bilo kratkotrajno, saj jo je zaradi težav uporabnikov Sony umaknil že po nekaj urah. Različica 2.40, ki je omenjeni konzoli prinesla nekaj uporabnih novosti kot sta dostop do multimedijskih datotek med igranjem iger (seveda če igra to omogoča), kjer seveda prednjači sestavljanje seznamov predvajanja skladb, ter nov sistem pokalnega tekmovanja (podoben tistemu iz Xbox 360, kjer se imenuje Achievements).

Kmalu po tem, ko je bila nova različica strojne kode objavljena na spletu in prenesena na prve sisteme, so se že začela pojavljati poročila uporabnikov o težavah z novo posodobitvijo. Med njo naj bi večina konzol PlayStation 3 postala popolnoma neodzivnih, nekaterim pa so zgolj prenehali delovati igralni ploščki. Žal je bilo prvih bistveno več. Sony je hitro reagiral in po nekaj urah že umaknil posodobitev, ki jo sedaj temeljito preučuje in naj bi jo ponovno objavil v kratkem – seveda z odpravljenimi hrošči.

Naj spomnimo, da težave Sonya niso edini tak primer. V podobni godlji so se pred dobrim letom dni znašli tudi uporabniki Microsoftove konzole Xbox 360. Seveda bo Sony, tako kot lani Microsoft, vse na ta način okvarjene konzole brezplačno popravil.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji