Objavljeno: 14.5.2004

Sonyeve večpredstavne novosti

Sony je predstavil nove računalnike, svoj prvi digitalnih predvajalnik glasbe z diskom in nov uporabniški vmesnik, s katerimi želi povečati prodajo svojih večpredstavno usmerjenih naprav. Za mnoge je najbolj zanimiva novost VAIO Pocket VGF-AP1, predvajalnik glasbe z vgrajenim diskom velikosti 20 GB, ki bo tekmoval z Applovim iPodom. Posebnost pa je 2,2-palčni barvni zaslon (ločljivost 320 x 256 pik), na katerem lahko prikazujemo digitalne fotografije posnete s fotoaparati.

Na računalnik se priključi prek vmesnik USB, podpira pa glasbo v zapisih MP3, WMA, WAV in ATRAC3. Celota meri 11,5 x 6,3 x 1,7 cm in tehta 195 gramov. Na Japonskem, kjer bo sprva na prodaj, bo stal okoli 465 dolarjev.

Sony je pred nekaj tedni odprl tudi svojo prvo spletno trgovino glasbe, ki bo med drugim ponujala vsebino uporabnikom izdelkov VAIO Pocket.

Druga novost je nov grafični uporabniški vmesnik imenovan Do Vaio, ki ga bo Sony začel ponujati s svojimi večpredstavno usmerjenimi izdelki. Namenjen je enostavnemu dostopu do filmov, fotografij in glasbe, omogoča snemanje in predvajanje TV programov na disk, krmiliti pa ga je mogoče tako z daljinskim upravljavcem, kot tudi z miško in tipkovnico.

VAIO R pa je nova generacija osebnih računalnikov, ki so namenjeni predvsem zabavi in igram. Najzmogljivejši model VGC-RA810G bo imel prihajajoči Intelov Pentium 4 s taktom 3,6 GHz, 1 GB RAM, 250 GB disk, DVD zapisovalnik in novi grafični pospeševalnik ATI Radeon X800 Pro s 128 MB RAM. Vse za ceno okoli 2.400 dolarjev. Sony je prenovil tudi družino prenosnih računalnikov VAIO X505, ki imajo zdaj na voljo nove procesorje Pentium M s tja do 2 GHz. Novost pa bo tudi družina VAIO A z najzmogljivejšim modelom VGN-A190, ki bo vseboval 17-palčni zaslon LCD z ločljivostjo kar 1920 x 1200 pik.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji