Objavljeno: 23.6.2002

Spletna storitev za borzne tečaje

Po prihodu razvojnega paketa Visual Studio .NET in močni promociji same arhitekture .NET proizvajalci vse bolj pogosto iščejo primerne projekte za izdelavo spletnih storitev. Eno takih je tudi slovensko podjetje Mojdenar, ki je razvilo izdelek LiveScreen, spletno storitev za spremljanje borznih tečajev Ljubljanske borze v realnem času. Spletna storitev dopolnjuje že obstoječo ponudbo informacij na finančnih dvereh www.mojdenar.com in omogoča stalen vpogled v najnovejša dogajanja na Ljubljanski borzi.

Storitev LiveScreen omogoča spremljanje gibanja tečajev vseh vrednostnih papirjev na Ljubljanski borzi, uporabniki pa lahko pregledujejo trenutni zadnji tečaj, ponudbo in povpraševanje ter število in vrednost sklenjenih poslov tekočega dne. Za preglednejši vpogled v delovanje se posamezne spremembe podatkov ustrezno obarvajo, zaradi stalnih sprememb, ki so del borznega poslovanja, pa se podatki osvežujejo vsakih 10 sekund.

Dostop do spletne storitve je brezplačen, dnevno pa lahko trgovanje spremlja hkrati več kot 500 uporabnikov. Proizvajalec navaja, da je mogoče storitev LiveScreen uporabiti tudi v programih in projektih drugi proizvajalcev, skladno s samim konceptom spletnih storitev.

http://livescreen.mojdenar.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji