Objavljeno: 21.9.2009

Spletni Office je že na voljo uporabnikom

Microsoft je z rahlo zamudo glede na napoved objavil tehnični predogled spletne različice pisarniških programov Office Web Apps. Spletni programi so za voljo uporabnikom storitev Microsoft Windows Live in na neposredno vabilo od proizvajalca. Office Web Apps sestavljajo spletne različice programov Word, Excel, PowerPoint in OneNote, dokumente pa programi shranjujejo na obstoječi spletni "disk" Microsoft Live SkyDrive.

V primerjavi s namiznimi različicami spletni programi Office ne vsebujejo vseh funkcionalnosti, vendar v celoti in zanesljivo prikazujejo dokumente narejene v vseh različicah paketov Office. Za delovanje je potreben le spletni brskalnik, zanimivo pa je, da Microsoft podpira poleg Internet Explorerja tudi Mozilla Firefox in Apple Safari. Uporabniki, ki imajo naloženo testno namizno različico paketa Office 2010, lahko dokumente shranjujejo neposredno na spletni disk SkyDrive, od tam pa jih pregledujejo in urejajo s spletnimi programi.

Končna različica spletne pisarne bo na voljo naslednje leto, ko bo izšla tudi nova različica namiznega paketa Office 2010. Microsoft bo med tem še dodajal funkcionalnosti, končna različica pa bo na voljo tudi za namestitev na lokalnih strežnikih SharePoint nameščenih v podjetjih.

http://home.live.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji