Objavljeno: 7.9.2008

Spletno naročanje poštnih pošiljk

Pošta Slovenije je izdelala spletno aplikacijo, ki spletnim uporabnikom omogoča samostojno in enostavno izdelavo informativnih ponudb za distribucijo nenaslovljenih pošiljk (zlasti direktne pošte).

Ključne prednosti in koristi spletne aplikacije so za uporabnike (pravne osebe) kot tudi pošiljatelje naslednje: enostavno določanje področij distribucije oziroma dostave, ki so prek aplikacije tudi prikazana na zemljevidu (vizualno) ter v seznamu (opisno); nenehna dostopnost do posodobljenih podatkov, brez potrebe po uporabi dodatnih programov na računalnikih uporabnikov (dostop na internetu preko spletnega brskalnika); priprava celovitih informativnih ponudb, ki vključujejo tudi sezname za dostavo pošiljk; ter enostavnost in hitrost priprave ponudb v samodejno generirani elektronski datoteki (PDF), ki si jo vsak uporabnik lahko shrani na svoj računalnik ali po potrebi tudi natisne.

Informativna ponudba, izdelana preko spletne aplikacije, lahko uporabniku služi kot osnova oz. kot vhodna informacija za nadaljnje naročilo storitve distribucije nenaslovljenih pošiljk (vključuje namreč podatke o količinah in cenah za distribucijo). Spletna aplikacija je na voljo vsem uporabnikom neposredno na naslovu http://webgis.posta.si oz. preko spletnih strani Pošte Slovenije na naslovu (http://www.posta.si). Na omenjenih spletnih mestih se nahajajo tudi kratka navodila za pomoč pri uporabi aplikacije.

Z vidika informacijske tehnologije predstavlja spletna aplikacija programsko nadgradnjo že obstoječega geografskega informacijskega sistema (GIS) Pošte Slovenije, z marketinškega in uporabniškega vidika pa je novost v okviru strateškega razvoja storitev direktnega marketinga Pošte Slovenije.

http://webgis.posta.si

http://www.posta.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji