Objavljeno: 21.7.2011

Spodbudno četrtletje za Intel

Intelovi poslovni rezultati že vrsto let zrcalijo stanje v domala celotni računalniški industriji, zato je lepo videti, da so zadnje četrtletje zaključili bolje od pričakovanj. Skupni zaslužek v treh mesecih je znašal 2,95 milijarde dolarjev, okoli 2% več kot pred letom dni. Tudi s skupnimi prihodki v višini 13 milijard dolarjev so opravili bolje od 12,84 milijard, kot so bila pričakovanja. Poudariti je treba, da sta nova oddelka McAfee in Infineon Wireless prispevala pomembno milijardo v prihodke.

Sicer pa je Intel potrdil, da je v zadnjem četrtletju bilo zelo veliko povpraševanje po strežniških izdelkih, kjer se je promet povečal za 15% glede na lansko leto. Povečano povpraševanje je moč zabeležiti tako pri podjetjih, še posebej pa pri ponudnikih storitev v oblaku, ki gradijo podatkovne center z nezmanjšano hitrostjo.

Zelo dobro se je izkazala tudi prodaja izdelkov iz tako imenovane PC Group skupine, kamor sodijo procesorji in nabori za običajne osebne računalnike. Rast prodaje je v letu dni zrasla za 11%. Ravno nasprotno pa se godi oddelku za cenejše procesorje Atom, kjer so zabeležili le 352 milijonov prometa, 15% manj kot lani. Rezultat kaže na to, da se je drastično zmanjšalo povpraševanje po netbookih, hkrati pa Intelu doslej z Atomi ni uspel prodreti na obetavni trg tabličnih računalnikov.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji