Objavljeno: 9.10.2003

Sprotni prenos podatkov v podatkovno skladišče

Dva večja ponudnika orodij ETL za prenos podatkov v podatkovno skladišče, Ascential in SAS, sta pred kratkim predstavila vsak svojo različico tovrstnega orodja. Obema izdelkoma je skupno, da podpirata sprotni prenos podatkov v podatkovno skladišče. Kljub temu, da so bila orodja ETL prvotno predvidena za delovanje v paketnem načinu, so se zaradi vedno večjih potreb po trenutnih podatkih prelevila v orodja, ki omogočajo prenos podatkov v realnem času.

Podjetje Ascential je pred kratkim predstavilo izdelek Enterprise Integration Suite v 7.0, v katerem so vse funkcionalnosti na voljo v obliki storitveno usmerjene arhitekture (SOA) in delujejo v realnem času. Predstavniki podjetja Ascential poudarjajo, da izdelek ni le preprosto orodje za prenos podatkov v podatkovno skladišče, ampak predstavlja rešitev na področju povezovanja podatkov iz različnih virov.

Podjetje SAS je bolj znano po svojih izdelkih in rešitvah na področju poslovnega poročanja, čeprav že več let ponuja tudi izdelek ETL za prenos podatkov v podatkovno skladišče. Nova različica izdelka Enterprise ETL Server vsebuje grafični uporabniški vmesnik in številne čarovnike za pomoč uporabnikom, deluje pa v večuporabniškem načinu. Velik poudarek je na skrbi za kakovost podatkov, še zlasti je to pomembno pri prenosu podatkov v realnem času, saj je v tem primeru na voljo manj časa za temeljito kontrolo in čiščenje podatkov.

http://www.ascential.com

http://www.sas.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji