Objavljeno: 26.6.2003

Stalker zalezuje Microsoftov Exchange

Pri družbi Stalker Software so predstavili nov strežnik za elektronsko pošto, izmenjevanje trenutnih sporočil in sodelovanje med oddaljenimi sodelavci. Sedaj ima na tem področju največji del kolača družba Microsoft s strežnikom in odjemalci za Exchange Server, med tekmeci pa so še Novell, IBM in novinec na tem področju Oracle.

Program se imenuje CommuniGate Pro 4.1 in lahko popolnoma nadomesti Exchange Server, saj omogoča tudi delovanje z odjemalcem za elektronsko pošto Microsoft's Outlook. V novi različici so dodali še možnost dostopa s prenosnimi napravami. Najbolj zanimiva je seveda cena, ki je pol manjša od strežnika Exchange Server. Poleg različice strežnika za okolje Windows obstajajo različice za Linux, Unix in še nekatere.

Pri družbi Microsoft bodo prenovili Exchange sredi leta, dodali pa mu bodo nove možnosti za elektronsko pošto, koledarje in spiske naslovov, kar bo prva večja sprememba od izdaje strežnika Exchange leta 2000. Po mnenju poznavalcev je CommuniGate kvaliteten, hiter, enostaven za vzdrževanje in poceni. Napovedujejo mu uspeh predvsem pri srednjih in malih podjetjih, še največ možnosti pa ima med uporabniki okolja Linux. Ti že sedaj predstavljajo skoraj polovico kupcev.

http://www.stalker.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji