Objavljeno: 2.9.2010

Steve Jobs je znova imel svoj dan

Apple je na posebnem dogodku za povabljene predstavnike sedme sile predstavil kopico novosti v svoji ponudbi izdelkov iz področja zabavne elektronike. Prevetril je ponudbo iPodov ter predstavil nov Apple TV in iTunes 10.

Najbolj opazne spremembe je deležen predvajalnik iPod nano, ki je 46% manjši in 42% lažji od predhodnika. Spominja na iPod Shuffle, vendar ima na dotik občutljivi zaslon z diagonalo 1,54 palca ter sponko. Različica z 8 GB spomina bo na voljo za 149, z dvakrat večjo kapaciteto pa za 179 dolarjev. Novi nano ne predvaja videa, niti nima fotoaparata.

Prenovljen je tudi iPod Touch, ki je zdaj že skorajda dobesedno iPhone brez možnosti telefoniranja. Ima enak zaslon (Retina) in procesor (A4), giroskop, zadnjo kamero za zajem videa v ločljivosti 720p in sprednjo za videotelefonijo FaceTime. Na voljo bo prihodnji teden za 229 (8GB), 299 (32GB) in $399 (64GB) dolarjev.

Shuffle s kapaciteto 2 GB je na voljo za 49 dolarjev in v petih barvah, oblika pa spominja na predprejšnjo generacijo, saj ima najmanjši iPod znova tipke. iPod Classic pa kot edini v razredu ni doživel prenove, zato se utegne kmalu posloviti iz ponudbe.

Apple TV je povsem prenovljen, saj predstavlja le četrtino velikosti starejših različic, stane pa več kot pol manj (99 dolarjev). Odslej omogoča le še predvajanje pretočnih vsebin, zato nima diska, procesor je A4. Podpira tudi predvajanje iz prenosnih naprav s prihajajočim iOS 4.2 in omogoča dostop do videoteke Netflix.

Okroglo 10. izdajo je dočakal iTunes, ki prinaša pomembno novost - socialno omrežje Ping. Uporabniki lahko objavljajo videe, fotografije, komentarje, mnenja in seveda skladbe, ki jih lahko uporabniki z enim klikom kupijo. Svoje profile imajo tudi glasbeniki, iTunes 10 pa med drugim omogoča tudi pretakanje vsebine na Apple TV.

www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji