Objavljeno: 13.5.2003

Stikala Enterasys za velike sisteme

Pri družbi Enterasys Networks so začeli izdelovati zmogljivejša stikala za lokalna omrežja, poleg tega pa za njih nudijo izboljšane vhodno-izhodne module. Nova družina omrežnih stikal se imenuje Matrix N-Series in je nadgradnja dosedanje skupine izdelkov E-Series. Podobno kot pri družbi Cisco Systems tudi pri izdelkih Enterasys vedno bolj združujejo visoko-nivojske funkcije neposredno v omrežno opremo.

To so funkcije za identifikacijo, določanje prioritet prometa in za varnost poslovno občutljivih operacij. Nove module imenovane DFE (>>Distributed Forwarding Engines<<) lahko namestimo tudi v starejšo skupino stikal. Moduli vsebujejo vse stikalne in usmerjevalne funkcije in prepoznajo glasovni protokol VoIP (>>Voice over Internet Protocol<<) ter tem paketom dodelijo ustrezno prednost.

Različni moduli DFE so: moduli Ethernet 10/100 Mb/s (s 30 do 72 priključki), gigabitni moduli Ethernet z možnostmi za optične povezave, 10 gigabitni modul (2 priključka) in drugi. Ker so stikala N-Series opremljena s priključki Ethernet, za starejše tehnologije omrežnih povezav ATM in FDDI ostajajo na voljo stikala E-Series. Največji model N-Series Matrix N7 ima lahko do 504 priključkov Ethernet 10/100 Mb/s, manjši Matrix N3 pa do 216 priključkov. Za model Matrix N3 z enim modulom (48 vhodov 10/100 Mb/s) se cena začne pri 18.500 ameriških dolarjev.

http://www.enterasys.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji