Objavljeno: 10.10.2000

Štiri prijave za tri koncesije GSM 1800

Rok za oddajo prošenj za dodelitev treh slovenskih koncesij za opravljanje dejavnosti mobilne telefonije v frekvenčnem območju 1800 MHz se je iztekel v ponedeljek 9. oktobra 2000 ob 13.00. V predpisanem času so na Ministrstvu za promet in zveze prejeli štiri ponudbe, čeprav so jih do zadnjega trenutka pričakovali še nekoliko več.

Dokumentacijo za ta razpis je pred nekaj tedni prevzelo nekajkrat večje število morebitnih ponudnikov od štirih, vendar je bilo jasno, da vsi ponudb ne bodo oddali. Po pričakovanju sta svojo ponudbo oddala oba domača operaterja GSM in vsak ponudila milijardo tolarjev. Nekoliko več (1,35 milijarde) je ponudilo podjetje Teleimpuls, katerega ustanovitelj in stoodstotni lastnik je avstrijski operater mobilne telefonije Mobilkom, ki se sicer poteguje tudi za nakup deleža v SI.Mobilu.

Skoraj 5 milijard tolarjev pa je ponudil ameriški Western Wireless, ki je v regiji prisoten kot približno četrtinski lastnik hrvaškega operaterja mobilne telefonije VIPnet, v katerem je prav avstrijski Mobilkom večinski lastnik.

Vlada ima mesec dni časa za izbiro koncesionarjev, podelili pa bodo največ tri koncesije.

http://www.gov.si/mpz

http://www.mobitel.si

http://www.simobil.si

http://www.mobilkom.at

http://www.westernwireless.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji